Bewonersconferentie 2017

We gaan samen onze eigen weg ...

Van 6 t/m 9 juni 2017 (net na Pinksteren) vond de Nationale Bewonersconferentie plaats voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De conferentie werd dit jaar voor de 11e keer gehouden. De locatie was Bronlaak in Oploo! Daarmee nam Bronlaak het stokje over van Olmen Es dat de conferentie in 2012 organiseerde.

De Bewonersconferentie is een uniek evenement waarin cliënten van verschillende (antroposofische) zorginstellingen elkaar ontmoeten en een uitgebreid workshop-programma kunnen volgen op vooral creatief en zingevingsgebied. Het programma wordt opgesteld door een voorbereidingsgroep van cliënten zelf. Ruim 125 cliënten bezochten de conferentie.

Het thema van deze editie was: “We gaan samen onze eigen weg……”


GESCHIEDENIS

De Bewonersconferentie is in het verleden opgezet als uitwisseling tussen de verschillende antroposofische zorginstellingen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Al geruime tijd nemen ook cliënten van antroposofische zorginstellingen uit België deel aan de conferenties. Dit jaar staat de conferentie ook uitdrukkelijk open voor cliënten van alle zorginstellingen voor volwassenen met een verstandelijke beperking (niet alleen antroposofische).

De werkgroepen
Er waren diverse werkgroepen waarvoor de deelnemers konden kiezen. Het overzicht van werkgroepen vind je hier. De deelnemers namen op woensdag en donderdag deel aan de gekozen werkgroep. Op vrijdag presenteerden ze aan alle deelnemers wat ze hadden geleerd.

Programma
Het volledige programma kun je hier lezen!

Verslag
De groep van Razende Reporters (ook een werkgroep), maakte een mooi verslag van de bijeenkomst. Dat verslag vind je hier!

VRAGEN?
Wil je meer weten over de Bewonersconferentie? Dan kun je contact opnemen met Fransje Aarts: FAarts-Haagsma@deseizoenen.org

We hopen op een mooie opkomst op deze 11e editie van de Bewonersconferentie!