Bewonersconferentie 2017

We gaan samen onze eigen weg ...

Van 6 t/m 9 juni 2017 (net na Pinksteren) vindt de Nationale Bewonersconferentie plaats voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De conferentie vindt dit jaar voor de 11e keer plaats. De locatie is Bronlaak in Oploo! Daarmee neemt Bronlaak het stokje over van Olmen Es dat de conferentie in 2012 organiseerde.

De Bewonersconferentie is een uniek evenement waarin cliënten van verschillende (antroposofische) zorginstellingen elkaar ontmoeten en een uitgebreid workshop-programma kunnen volgen op vooral creatief en zingevingsgebied. Het programma wordt opgesteld door een voorbereidingsgroep van cliënten zelf. Wij verwachten zo’n honderd cliënten.

Het thema van deze editie is: “We gaan samen onze eigen weg……”


GESCHIEDENIS

De Bewonersconferentie is in het verleden opgezet als uitwisseling tussen de verschillende antroposofische zorginstellingen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Al geruime tijd nemen ook cliënten van antroposofische zorginstellingen uit België deel aan de conferenties. Dit jaar staat de conferentie ook uitdrukkelijk open voor cliënten van alle zorginstellingen voor volwassenen met een verstandelijke beperking (niet alleen antroposofische).


INFORMATIE VOOR DEELNAME

Inschrijven
Vanaf nu tot en met maandag 10 april kan ingeschreven worden voor de conferentie. De inschrijvingen lopen via de deelnemende zorgorganisaties. Kosten voor deelname zijn € 230 per deelnemer, inclusief overnachting en eten.

Heb je als organisatie nog geen mail met het inschrijfformulier ontvangen? Mail dan naar Fransje Aarts via FAarts-Haagsma@deseizoenen.org

Vervoer en overnachting
In een bungalowpark in de buurt (Landal Overloon) zijn overnachtingsplekken gereserveerd voor de deelnemers en begeleiders. Vervoer naar die overnachtingsplek is niet centraal geregeld. We vragen dus om in eigen vervoer te voorzien.

De werkgroepen
Er zijn diverse werkgroepen waarvoor de deelnemers kunnen kiezen. Het overzicht van werkgroepen vind je hier. De deelnemers nemen op woensdag en donderdag deel aan de gekozen werkgroep. Op vrijdag presenteren zij dan aan alle deelnemers wat ze geleerd hebben.

Programma
Het volledige programma kun je hier lezen!

 

VRAGEN?
Zijn er nog vragen dan kun je die stellen aan de voorbereidingsgroep, waarvoor Fransje Aarts contactpersoon is: FAarts-Haagsma@deseizoenen.org

We hopen op een mooie opkomst op deze 11e editie van de Bewonersconferentie!