Expositie Yvonne Dolk in Markant

Kunstenares Yvonne Dolk exposeert tot en met 9 mei in Lunchroom Markant. Al eens eerder exposeerde Yvonne Dolk met enkele roversportretten op de locatie Bronlaak. De krijgers die nu geëxposeerd worden zijn echter van een ander kaliber.

YvonneDolk2

De schilderijen zijn geïnspireerd op verhalen uit de Gobi woestijn, moeraslanden en giftige sprookjes: ‘Daar waar de wind je lot kan bepalen’. De landschappen met een gloed van koper, zilver of goud geven een beeld van het land van herkomst.

Zoals een plotseling doorbrekende zon het land in een ander licht kan zetten zo hebben ook deze landschappen hun eigen magie. Of geeft het land zijn bodemschatten prijs? Grondstoffen en mineralen die de krijgers maar wat graag in hun bezit zouden krijgen.

 

De mix van acrylverf met elementen van olieverf vraagt om een snelle manier van werken. Dit komt nog eens extra tot uitdrukking in het grafisch werk gemaakt met mono print.

Nieuwsgierig geworden?

Op zondag 17 april is Yvonne Dolk tijdens de open atelierroute aanwezig en zal, als het weer het toelaat,  in de tuin aan het schilderen  zijn.

Meer informatie

www.yvonnedolk.nl

www.dekunstraad.nl

Lunchroom Markant

Lepelstraat 2 (aan de Brink)

St. Anthonis

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 10:00 – 16:00 uur. In het weekend gesloten.