bewonerspagina

Verslag Sigmaringen Duitsland

Beste Bronlakers,

verslag duitsland

Hierbij een verslag van Sigmaringen, Duitsland. Wij zijn op vrijdag 19 juni vroeg in de ochtend vertrokken naar Sigmaringen en kwamen ‘s avonds om half 6 aan. We aten toen macaroni met gehakt, saus en kaas.

We zijn de stad in geweest en hebben samen bier gedronken.

Zaterdag 20 juni zijn we naar het slot van Sigmaringen geweest en hebben we badkamers, eetzaal, wapenkamer gezien en noem maar op. Ook hebben we nog een voetbal wedstrijd gespeeld tegen een team uit Duitsland en daar hebben we van verloren met penalty’s.

Ook hebben we hard gelachen toen Hans (trainer) in vrouwenkleding kwam playbacken!

Groetjes Michel Faber

————————————————————————————————————————-

Een dagje funpop

Samen met de bewoners van de Regenboog ben ik een dagje naar funpop geweest. Ik ben daar in de snoezelruimte geweest. Hier waren mooie kleuren, net als op mijn eigen kamer. Ik ben er zelfs even in slaap gevallen.

De muziek van de artiesten was ook heel mooi. Het weer was op deze dag bar en boos. Iedereen was kletsnat geworden. Maar ondanks dat hadden we veel plezier!

Jaap Schrijner

————————————————————————————————————————-

Een hele gebeurtenis…..

Stijn is naar de Peeldag geweest en heeft daar de schrijver Jac Vriends gezien. Deze schrijver schrijft kinderboeken. Dat is een hele gebeurtenis geweest om bij deze kinderboekenschrijver op bezoek te zijn geweest. En je wilt zelf ook schrijver worden.

De volle maan staat aan de hemel.

Dat ziet mooi uit.

Nu kun je goed slapen.

Maar je oma die legt iets bij je bed.

Als je bij je oma aan het logeren bent.

Dat kun je dan ‘s nachts opeten.

Of uit het raam kijken.

 

Stijn heeft Jac Vriens ook een brief gestuurd.

En nu is Stijn ook in een boek genomineerd.

Dat is een hele belevenis.

Om een kinderboekenschrijver op papier te hebben.

 

Hij heeft een harp.

Met mooie klanken.

En dat kans Stijn.

Stijn Frantzen 

————————————————————————————————————————-

Bericht van Gerrit Jans

Dag,

Gerrit Jans

Ik, Gerrit Jans, woon in St Anthonis, in het huis “De Zevensprong”.  We hebben best een grote tuin. Sinds 1 jaar heb ik een ren met 2 dikke grijs/witte kippen. Ze leggen bruine eieren. En soms leggen ze een heel grote ei met 2 dooiers erin. 1 doosje eieren kost € 1,50. Sinds 2 weken heb ik een eigen groentetuin, enkele kruiden en bloembollen. Ik hou van buiten werken, ik ben een echte boer. Ik heb de heg gesnoeid en samen met Bert 2 bomen omgelegd: 1 katjesboom, 1 krulwilg.

Dinsdagavond is mijn trainingsavond van de voetbal. Op zaterdag keep ik met Olympia G2, soms moet ik invallen voor de ploeg G3. Ik hou van mijn familie en mijn 2 nichtjes. Fietsend ga ik 4 dagen werken in Rijkevoort In ’t Hoag.  1 dag loop ik om te gaan werken in de tuin van ’t Hoogveld, dit is het zorgcentrum in St Anthonis.

Groetjes , Gerrit Jans

————————————————————————————————————————-

Mijn werk in ons Dorpscafé

Door Alfredo

Tijdens het bedienen in het cultureel café loop ik met een dienblad vol met drankjes en veel gebakjes rond en breng ze weg naar de klanten. En geef ze aan hen af. Dan kijk ik rond naar de bar en weer terug naar de kamer. En dan loop ik weer door naar de hoek van de bar en leg daar weer mijn dienblad neer.

Als er veel mensen aanwezig zijn verdelen we onderling wie het aanpakt. Als we het aan kunnen werken we door. En in verschillende omstandigheden worden we op onze manier op onze manieren gewezen. Ondertussen krijgen we onze drankjes en gebakjes uitgedeeld. Op de tafels liggen ook tijdschriften die door de klanten gelezen worden. De klanten hebben het er maar druk mee.

Voor het bedienen trek ik een zwart t-shirt aan over mijn eigen spullen en een zwarte     mantel, sloof, over mijn nette broek heen. Na het werken trek ik mijn sloof weer uit en leg ik hem bij de was neer; mijn zwarte t-shirt doe ik ook bij de was. Na het gebak gegeten te   hebben stappen de klanten weer naar huis.   

————————————————————————————————————————

Verjaardag

verjaardag def

Mooi dat we de 65 hebben bereikt. Ik werd door Miranda nog even netjes geschoren en ik kreeg een bloemetje op mijn blouse. Ik wou eigenlijk al vertrekken, maar zij liet me nog even zitten.

Eindelijk was het zover en mochten we naar beneden, daarna liepen we naar buiten met zijn vieren en gingen we op weg naar het dorpscafé. Onderweg hoorde ik links flinke muziek, bekende melodieën. Toen ging ik naar binnen en ik werd meteen onthaald met een verjaardag lied!

Het ging allemaal vrij vlug achter elkaar door en ik mocht naar de zonnekamer om daar de alle mensen te ontmoeten, zowel mensen als geschenken. De mensen waren bijzonder op dreef om dit allemaal aan mij mee te geven! Ik mocht flink wat geschenken aannemen en ik was nog even in de war waar ik ze zou neerleggen. Maar Ina zorgde voor een verzamelmandje.

De meesten deden veel moeite om mij dat cadeau aan te overhandigen, ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te onthouden. Ik was blij met de boekjes en de pennen om te gaan schrijven die mij helpen om te kunnen schrijven en de aardbeien en de shampoos  komen ook van pas.

Ik ging onderweg naar de Wando om daar met echtpaar te praten en toen hadden we een heel mooi gesprek. Maar toen werd ik verzocht de muziek te beluisteren in de zaal. Ik mocht een lied meezingen met het koor, dat kende ik al voor een deel. Best mooi!

Een gedicht van mij was vertaald voor de muziek en die heb ik beluisterd. Interessante tussenkomer. We kregen tamelijk veel te eten en te drinken, er waren veel mensen gekomen om mij te zien en te  feliciteren. En toen ging de band spelen, 9 mensen , Rogier en zijn maatjes.

Het was een tikkeltje hard, maar goed bedoeld. De manier waarop die zanger meezong stak me aan. Ook Rogier stak me aan. Penny Lane van de Beatles, Obladi Oblada en Get Back ook van de Beatles. Venus van de Shocking Blue daar hebben we een aantal jaren terug een prijs mee gewonnen met smartlappenavond. Ik mocht dansen met Jacqueline en Estelle en Ben.

Ik vond een leuke dag, dank jullie wel allemaal. Je beseft opnieuw al doende dat je met goed hulpmiddelen veel kunt bereiken. Als de melodie lekker zit ga je ook makkelijk mee

Groetjes Alfredo

 

————————————————————————————————————————-

De 4 seizoenenwandeling

De 4 seizoenen wandeling

 

Ik vond ’t heel gezellig om met ’n groepje bewoners en ouders mee te wandelen. ’t Was 5 km wat we gelopen hebben en andere bewoners van mijn groep hadden 7 km gelopen. Onder ’t wandelen praat ik meestal met iemand zoals met de vader van Stijn maar dan over Lourdes wat ik daar gedaan heb. En deze 4 seizoenenwandeling viel op ’n zaterdagochtend maar toen konden we even niet onze kamer poetsen.

Groetjes Anneke de Bot

———————————————————————————————————-

Een Royal Tour met de fiets

3 Nadat ik om even na elven met de trein in Den Haag aangekomen was, liep ik  naar de fietsenstalling om een huurfiets af te halen. 1Eerst reed ik naar de Ridderzaal via het Mauritshuis en het  Torentje van de Minister President. 6 Via het Plein en de Lange Houtstraat, Tournooiveld en Lange Voorhout reed ik naar Paleis Noordeinde. De route van de Gouden Koets, als die met Prinsjesdag teruggaat van de Ridderzaal. 5 Daarna reed ik naar het Malieveld voor een kop koffie in het paviljoen, helemaal aan het begin. Daarn reed ik eerst door het Malieveld en daarna door een groot bos, het Haagse Bos, langs Paleis Huis ten Bosch. 4 Daarna volgde ik een  knooppuntroute door Wassenaar langs de kapitale villa’s, tot voorbij de ingang naar Villa Eikenhorst. Langs de knooppunten ging ik helemaal terug naar het Centraal Station in Den Haag. 2 En zo eindigde de tocht op de „Gouden Fiets”. 7 Peter Strack van Schijndel

—————————————————————————————————————————

in de stemming

onder het werk

zou ik af en toe

met andere werkcollega’s

willen zingen

lekker hard

wat voor liedjes

maakt niet uit

dan kom ik beter

in de stemming

en andere werkcollega’s ook

weet ik zeker….ook

anneke de bot

—————————————————————————————————————————

Mijn vakantie in Schotland en Zwitserland

Hallo allemaal! Ik heb een hele fijne zomer vakantie gehad. Ik ben twee keer op vakantie geweest. Eerst naar Schotland samen met Jan en Marga en Heidi en Miriam en Frank. Jan en Marga en Heidi en ik zijn met de boot de Noordzee over gestoken.DSC09520 jeroen schotlandVan IJmuiden naar New Castle. En Frank en Miriam zijn helemaal  met de Trein gereisd. En in Fort Augustus hadden wij een prachtige houten bungalow huis. Fort Augustus heeft heel veel sluizen boven langs elkaar en het ligt aan het Caledonië kanaal. En in Schotland zijn wij wat rond wezen rijden zo als langs het maar Loch ness waar het Monster  Nessie rond zwemt, ik heb haar ook zien zwemmen ik zag net het puntje van haar staart een mooi gezicht! En wij hebben ook wat oude kastelen bezocht zo als het Uquhart Castle en wij zijn in de buurt van de Ben Nevis geweest, de hoogste bergtop van Schotland eerlijk gezegd van heel Engeland. En wij hadden heel mooi weer in Schotland, behalve toen wij wouden Barbecue toen regende het pijpen stelen. En wij zijn ook in Invernes geweest en in Fort Wiliam en overal waar je komt in Schotland is de natuur en de omgeving weer een anders het verschild als je naar de schotse kust gaat of dat dat je in de schotse bergen bent of bij de Schotse eilanden. En ik ben samen met mijn ouders naar Zwitserland geweest in kanton Wallis waar de mooie bergen zijn. En wij stonden op de Camping Du Monument vlak bij Susten, met een caravan en mij tentje. En wij hebben daar veel uitstapjes  gemaakt, ik ben samen met mij vader naar Zernmatt geweest daar ben ik in de hoogste kabelbaan geweest naar de Kleine Matterhorn die ligt op de hoogte van 3883 meter en ik ben in Saint Luc geweest en daar met de Funiculaire om hoog gegaan en naar de hotel de Weishorn gelopen en wij zijn ook in Saas Fee geweest en daar ben ik samen met mijn vader naar de mittel Alalin geweest met een kabelbaan en met een soort metro die onder een gletsjer ging dat was ook erg mooi vond ik en wij zijn op de Eggishorn geweest boven Fiesch. Enn met de Kabelbaan en de laatste stuk hebben wij geklommen . En wij zijn ook naar een hut wezen klimmen de Turtmanhut in Turtmantal. En wij zijn ook naar de Bhutan brug wezen lopen dat is echt een hele steile  hangbrug boven een diepe afgrond. En wij hebben bijna elke avond gebarbecued. En wij hebben daar ook heel mooi weer gehad de zon scheen erg prachtig. Dat waren mijn vakantie’s. Jeroen Aarts
—————————————————————————————————————————

Lourdes

Met de koningsdag ben ik met mijn ouders naar Lourdes geweest. Eerst in de bus naar Lille in Frankrijk en toen nog de hele dag in de TGV trein . Het was n bedevaart met 1300 pelgrims uit Brabant. Er waren veel jongeren bij, dat waren vrijwilligers. Ze hebben voor ons koffie en thee geserveerd en eten uitgedeeld . De volgende dag zijn we naar de grot gegaan . Daar is 150 jaar geleden een wonder gebeurd . Bernadette zag daar Maria in de grot verschijnen . Ze was de enige die dat zag . Maria vroeg haar de volgende dag om de bron te zoeken . foto anneke lourdesDaar kwam Lourdes water uit . Veel mensen zijn genezen van dat water . Daarom gaan er zoveel zieken naar Lourdes toe . We hebben daar veel rolstoelen gezien .Ook zijn er grote kerken voor al die mensen . We hadden die week iedere dag n kerk dienst . Daar werd mooi gezongen . De laatste dag was er n Brabantse avond . Ik heb daar n Maria lied gefloten en bekenden gezien . Ik heb daar genoten in Lourdes . Anneke de Bot