Wando

Op Wando wordt dagbesteding aangeboden aan de ouder wordende bewoner van Bronlaak, voor wie het werken bij het werkgebied niet meer passend is. Wando biedt geborgenheid en veiligheid in het prachtige Grote Huis. Hier kunnen zij van hun oude dag genieten.

Geen leeftijdsgrens
Na jarenlang te hebben gewerkt op Bronlaak, biedt Wando de mogelijkheid om te ontspannen en van de rust te genieten. Er geldt voor Wando geen leeftijdsgrens. Er wordt samen met iedere bewoner apart gekeken naar wat voor hem/haar wenselijk is. Sommige bewoners van Bronlaak beginnen met enkele dagdelen op Wando en wanneer het werken op de werkgebieden niet meer passend is, kun je hier de volledige werkweek terecht.

Individuele activiteiten
Er wordt individueel bekeken welke activiteiten er worden aangeboden, zoals: breien, schilderen, tekenen, appels schillen voor de appeltaart en de krant lezen. De activiteiten worden afgestemd op de dag en persoon. Foto’s kijken is voor velen een geliefde activiteit, aan de hand van foto’s worden vele verhalen verteld en wordt er terug gekeken op het leven dat geleefd is.

Vaste activiteiten
Wando is geen werkgebied en heeft geen productie druk. Er worden diverse activiteiten aangeboden aangepast aan de jaarfeesten en de seizoenen. Er worden verhalen voorgelezen, er worden wekelijks taart en koekjes gebakken (geurbeleving) en er wordt muziek geluisterd. Twee keer per week komt een bewoner piano spelen. Ook zijn er gezamenlijke therapieën voor de oudere bewoners: beweging, schilderen, euritmie en muziektherapie. De activiteiten en therapieën die aangeboden worden hebben als doel de mensen van Wando in beweging te houden. Lichamelijk en mentaal.

Het Grote Huis
Wando is gevestigd in het Grote Huis, wat ligt op een heuvel en uitzicht heeft op het prachtige natuurgebied de Groote Slink. Hier is Bronlaak begonnen. Ooit woonde de eerste woongroep van Bronlaak in dit gebouw. Nu wordt het Grote Huis niet meer gebruikt als woonhuis maar heeft diverse bestemmingen onder meer dagbesteding. Deze prachtige locatie wekt bij de oudere bewoners veel herinneringen op.

Samenwerking
Wando werkt samen met twee woonhuizen die zijn ingericht op ouderenzorg: de Baldur en Willehelm. Medewerkers zijn zowel in de woongroep als in Wando werkzaam.