open woonplek

Op dit moment is er een woonplek op Villa Terwinselen in Kerkrade
Het gaat hier om een mooie ruime villa met aangrenzende en omliggende tuin. Ruime slaapkamers en gezamenlijke keuken en woonkamer. Twee verdiepingen , logeerkamer op begane grond. Totaal 8 bewoners. We zoeken naar een volwassen persoon vanaf 18 jaar, met een met een matig verstandelijke beperking, die redelijk zelfstandig kan  functioneren. De bewoners werken overdag in de nabij gelegen Hoeve (zorgboerderij). Indicatie ZZP VG 03, 04 en 06.

Villa Terwinselen maakt deel uit van de Corisberg; een woon – en werkgemeenschap voor mensen met een beperking. Vanuit de antroposofische grondslag wordt zetten we  cliënten in hun kracht. De Villa is een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking, die daarbij ook ontwikkelingsstoornissen hebben. De Villa richt zich voornamelijk op mensen die vrij zelfstandig zijn in hun kunnen. Binnen de Villa versterken we de zelfredzaamheid van bewoners en hun deelname in de maatschappij,  zodat zij hun zelfstandigheid zoveel mogelijk kunnen behouden. We streven er naar dat de bewoners zich binnen een veilige, vertrouwde omgeving kunnen ontplooien in hun ontwikkelingsmogelijkheden. Dit doen we door de bewoners te laten voelen en zien dat zij onvoorwaardelijk geaccepteerd worden, zowel door de begeleiding als door hun medebewoners. De bewoners dragen ook zorg voor het huishouden binnen de Villa. Zo koken bewoners, samen met begeleiding, elke avond. En hebben bewoners dagelijks hun eigen huishoudelijke taken.

Voor meer informatie, zie ook www.deseizoenen.org/corisberg. Of neem telefonisch contact op, ook om een oriënterend bezoek af te spreken, met:

  • Ciel Janzen, consulent clientenservice. Tel. 06-46142179 of via mail: cjanzen@deseizoenen.org
  • Lucinda Lodenstein, teamleider De Corisberg. Tel. 06-15865043 of via mail: llodenstein@deseizoenen.org