KOM 24 JUNI NAAR OVERKEMPE! IEDEREEN IS WELKOM TUSSEN 13.00 – 16.30 UUR

Op zaterdag 24 juni heeft Overkempe een Open Middag. Iedereen is welkom tussen 13.00-16.30 uur om de sfeer te komen proeven aan de Koekoeksweg 100 in Olst. Naast de Open Middag, ook aandacht voor ons 25 jarig jubileum en de SintJan viering.


Er is van alles te zien en te doen. De metaalwerkplaats maakt (sleutel)hangers, en door het atelier wordt samen met de bezoekers een jubileumbank gemaakt van mozaïek; iedereen lijmt een stukje op een bestaande bank. De houtwerkplaats gaat een groot insectenhotel maken. Op de dag zelf worden de onderdelen gemaakt samen met de bezoekers. Er zal geboord, gezaagd en verzonken worden, dus net als bij het mozaïeken, is daar de “verbinding” om met elkaar samen te werken aan 1 groot geheel. De producten die gemaakt worden in de werkplaatsen zijn te zien en te koop.
Naast kennismakingen met de werkplaatsen kan er ook kennis gemaakt worden met diverse therapieën en kunstzinnige ondersteuning zoals muziektherapie, euritmie enzovoort. En natuurlijk zullen de spelletjes op deze dag niet ontbreken: op de vijver komt een waterspel, er zullen grote bollen over het water rollen. Leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Verder ook andere spelen zoals springkussen, zaklopen en een groot mikado. Op de boerderij is een proeverij van diverse producten. Naast het proeven, worden producten te koop aangeboden van eigen tuin, uit de boerderijwinkel en van onze keuken en bakkerij. Mochten de biologische aardappels op die dag groot genoeg zijn (groeiproces is niet zo te beïnvloeden) dan kan je een eigen maaltje rooien. Verder op het terrein ook een lekker kopje koffie, soepje of een biologische hamburger.
Extra trots zijn we ook op de foto-expositie die in de zaal van het dorpshuis zal zijn. Er wordt hier al maanden aan gewerkt door fotografe Barbara Schutte en de expositie zal een beeld geven van het leven op Overkempe. Extra speciaal is ook dat 46 van onze bewoners hier al sinds de start van Overkempe wonen, dus zij vieren ook hun persoonlijk jubileum.
Heb je altijd al eens willen komen kijken, dan is dit een uitgelezen kans.
Kom je vaker? Kom dan vooral weer. Gezellig!