Open dag bij de kassen van Landgoed Jachtslot Mookerheide

Op zondag 2 juli organiseert Werkpost Jachtslot Mookerheide van 10.00 – 15.00 uur een open dag bij de kassen van Landgoed Jachtslot De Mookerheide! Werkpost Jachtslot Mookerheide nodigt iedereen die geïnteresseerd is uit om op deze dag een kijkje te komen nemen. Er is van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Bezoekers kunnen de gerestaureerde kassen bewonderen, hout zagen, nestkastjes maken en de tuinen bekijken.

Trots op de prachtige werkplek
Een werkpost is een plek binnen een bedrijf waar mensen met een ondersteuningsvraag kunnen werken. In 2014 startte Natuurmonumenten met het opknappen van het Landgoed Jachtslot Mookerheide. Samen met Driestroom en DeSeizoenen zijn de historische kassen op het landgoed volledig gerestaureerd. In en rondom de kassen worden bloemen, kruiden, groenten en fruit gekweekt door mensen met een ondersteuningsvraag en/of afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Zij worden begeleid door begeleiders van Driestroom en DeSeizoenen. De medewerkers laten op zondag 2 juli graag zien hoe trots zij zijn op hun werkplek.

Nieuwe landwinkel
Half augustus opent ook een landwinkel op het terrein van Jachtslot Mookerheide. U kunt er dan onder andere producten uit de tuinen en kassen kopen! Op de open dag is de landwinkel al even open om de geïnteresseerden alvast een voorproefje te geven! Bezoekers kunnen er terecht voor een lekker kopje koffie.

Graag tot ziens!
U bent van harte welkom op zondag 2 juli van 10.00 – 15.00 uur. De werkpost van Landgoed Jachtslot Mookerheide ligt aan de Heumensbaan 2 in Molenhoek (Midden in de bossen tussen Groesbeek en Molenhoek). Kom kijken, ruiken en proeven!

De partijen
Werkpost Jachtslot Mookerheide is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, DeSeizoenen en Driestroom. Zij hebben de handen ineen geslagen bij het ontwikkelen van het gebied rondom het Jachtslot. Natuurmonumenten beschermt natuur en deelt de natuur met de achterban. Driestroom biedt zorg en ondersteuning aan mensen met en zonder beperking. DeSeizoenen is een antroposofische zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.