Aandacht voor verkeersveiligheid op Bronlaak

Op donderdag 3 juni organiseerden bewoners en medewerkers van Bronlaak een verkeersveiligheid-actie. Het initiatief kwam vanuit de bewoners zelf; ze wilden dat er actie ondernomen werd. Zij voelen zich onveilig als er te hard gereden wordt. Daarnaast was er aandacht voor het juist parkeren; op de parkeerplaatsen vooraan het terrein, zodat het terrein zoveel mogelijk vrij blijft van auto’s.

Donderdag stonden bewoners en een aantal medewerkers al om 06.30 uur klaar om het gesprek aan te gaan met de automobilisten. Reed je rustig en parkeerde je goed, dan kreeg je een groene kaart. Reed je te hard of parkeerde je niet op de goed plek, dan legden de bewoners uit wat de bedoeling is en kreeg je een rode kaart met daarop de verkeers- en parkeerregels.

Uit het gesprek bleek dat communicatie over het onderwerp heel belangrijk is. “Niet iedereen die op het terrein komt weet precies wie er wonen en wat voor gemeenschap Bronlaak is. Als je dit uitlegt, is er veel begrip”, vertellen de bewoners. “Maar ook medewerkers weten soms niet precies wat de afspraken zijn. Door goed te luisteren hebben wij weer geleerd wat wij nog beter moeten doen om duidelijker te maken wat de bedoeling is.” Een win win situatie dus!