Medewerker Bediening Horeca

In het kort
Tafels dekken, bestellingen klaar maken en uitserveren, en het werk in de spoelkeuken zijn slechts enkele taken die je uitvoert als Medewerker Horeca.
Het is jouw verantwoordelijkheid dat de gasten tevreden zijn. Daarom leer je hier wat klantvriendelijkheid inhoudt. Je werkt dus graag met mensen.
Ook het bedrijfsklaar maken van de ruimte, het verzorgen van het linnengoed en het assisteren in de keuken zijn taken die tot het vak van Medewerker Bediening Horeca horen.

In het leerwerktraject leer je alles om jou een echte allrounder te maken.

Je leert niet uit boeken maar leert alles wat je moet weten direct in de praktijk.

Opbouw van het traject
Leerwerkgebied 1 Foyer
Module Restaurant proces
Module Afwas
Module Ondersteuning
Module Schoonmaakmethode

Leerwerkgebied 2 Markant
Module Bedienen
Module Algemene technieken
Module Mise-en-place
Module Keuken

Leerwerkgebied 3 Linnenkamer
Module Verzorging linnengoed

Lunchroom Markant is gevestigd in Sint Anthonis. De Foyer en de Linnenkamer zijn gevestigd op Bronlaak.

 

Naast de modules worden er competenties ontwikkeld die alle werkgevers belangrijk vinden, zoals op tijd komen, het aan afspraken houden en zelfstandig kunnen werken.
Deze worden gemeten met het competentie model INVRA: hierin worden jouw kwaliteiten vergeleken met de kwaliteiten die van je worden verwacht bij een werkgever. Zo kun je kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over INVRA.

Na het leerwerktraject
Wat kun je nu na het leerwerktraject? Doordat je hebt leren werken en daarnaast een vak hebt geleerd ben je weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt. Je vergroot je kansen op betaald of onbetaald werk vóór en achter de schermen aan het werk in een café, lunchroom of restaurant.

Wil je meer leren over de horeca, dan kun je na ons leerwerktraject met een voorsprong beginnen aan een MBO opleiding niveau 1 horeca assistent.

Natasha van Dijk (Trajectbegeleider)
nvandijk@deseizoenen.org

Receptie Bronlaak
0485-388900