Medewerker Groenteteelt

In het kort

Ben je een buitenmens en geïnteresseerd in teelten? In het leerwerktraject bij tuinderij de Kiem leer je de basis van de groenteteelt, maar heb je ambitie dan leer je nog meer! Tractor rijden om te grond te bewerken, oogsten en drogen van kruiden, opkweken van planten, snoeien van kleinfruit…

Opbouw van het traject

Het traject is als volgt opgebouwd:

Module Kleding
Module Gereedschappen
Module Compost
Module Zaaien
Module Planten
Module Gewasverzorging
Module Oogsten
Module Groenten verwerken en klaarmaken voor de winkel
Module Verzorging percelen
Module Voorraad winkel aanvullen

Het traject is opgezet voor mensen die ‘anders leren’: je leert niet uit boeken maar leert alles wat je moet weten direct in de praktijk.

Naast de modules worden er competenties ontwikkeld die alle werkgevers belangrijk vinden, zoals op tijd komen, het aan afspraken houden en zelfstandig kunnen werken.
Deze worden gemeten met het competentie model INVRA: hierin worden jouw kwaliteiten vergeleken met de kwaliteiten die van je worden verwacht bij een werkgever. En zo kun je kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over INVRA.

Na het leerwerktraject

Wat kun je na het leerwerktraject? Doordat je hebt leren werken en daarnaast een vak hebt geleerd ben je weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt. Je vergroot je kansen op betaald of onbetaald werk bij andere tuinderijen of groenbedrijven. Ook kun je met een voorsprong verder studeren aan een Groencollege of aan de biologisch dynamische tuinbouw- en zorgopleiding Warmonderhof.

Contact

Natasha van Dijk (Trajectbegeleider)
nvandijk@deseizoenen.org

Receptie Bronlaak
0485-388900