Medewerker Houttechniek en Klussendienst

In het kort

Ben je geïnteresseerd in het werken met hout en bij algemeen voorkomende technische onderhoudsklussen? En ben je praktisch ingesteld? Dan ben je bij de Technische Dienst van Bronlaak aan het goede adres. Je werkt op basis van projecten, bijvoorbeeld het maken van een kast of het maken en plaatsen van een schutting. Er komen allerlei vragen tussendoor van klanten, zoals het repareren van een tuintafel. Zo kun je jezelf breed ontwikkelen.

In het leerwerktraject leer je de basis van de houttechniek. Heb je meer ambitie? Dan kun je verder leren: je gaat samen met de huismeesters aan de slag op het terrain voor allerlei onderhoudswerkzaamheden.

Opbouw van het traject

Basis houttechniek
Module aftekenen en meten
Module zagen en boren
Module schuren, vijlen, steken
Module verbindingen maken

 

Overig
Er zijn mogelijkheden om algemene klussen op het terrein mee uit te voeren. Denk aan hang en sluitwerk, schilderen, sanitair, etc. Er wordt altijd maatwerk geleverd, ook voor wat jij wil leren!

Het traject is opgezet voor mensen die ‘anders leren’: je leert niet uit boeken maar leert alles wat je moet weten direct in de praktijk. Er zijn visuele leermiddelen ter ondersteuning.

Naast de modules worden er competenties ontwikkeld die alle werkgevers belangrijk vinden, zoals op tijd komen, het aan afspraken houden en zelfstandig kunnen werken.
Deze worden gemeten met het competentie model INVRA: hierin worden jouw kwaliteiten vergeleken met de kwaliteiten die van je worden verwacht bij een werkgever. En zo kun je kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over INVRA.

Na het leerwerktraject

Wat kun je na het leerwerktraject? Doordat je hebt leren werken en daarnaast een vak hebt geleerd ben je weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt. Je vergroot je kansen op betaald of onbetaald werk bij andere werkplaatsen, meubelmakerijen of ateliers. Maar wie weet wil je wel gaan werken bij een grote doe-het-zelf-winkel! Of bij een klussenbedrijf.

Wil je meer leren over techniek dan kun je na ons leerwerktraject met een voorsprong beginnen aan een entreeopleiding.

 

 

Contact

Natasha van Dijk (Trajectbegeleider)
nvandijk@deseizoenen.org

Receptie Bronlaak
0485-388900