Dag van de Duurzaamheid op Hoeve Corisberg: zondag 13 oktober

Op 13 oktober is de vijfde editie van de Dag van de Duurzaamheid die de wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld  organiseren.  Het wordt georganiseerd op onze locatie Hoeve Corisberg.

In de afgelopen jaren zijn verschillende aspecten van verduurzaming aan de orde gesteld zoals afvalscheiding en verwerking, duurzaam voedsel en duurzame energie. Daarom willen we nu een overkoepelend beeld laten zien. In onze (ecologische) voetafdruk bespreken we de verschillende aspecten die met duurzaam leven te maken hebben. Aan bod komen: Wonen, Spullen, Water, Voeding, Verkeer, Reizen en Kleding.
Dit jaar is het thema ‘ONZE (ecologische) VOETAFDRUK’. 

Iedereen heeft een stukje van de aarde nodig. De Aarde produceert alles wat we nodig hebben om in voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. Hoe groot de ruimte is die we gebruiken is afhankelijk van onze levensstijl. We noemen dat onze voetafdruk. Op dit moment hebben we anderhalve aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de aarde dan ze kan bieden. En het begint nu pas door te dringen dat we zo echt niet verder kunnen gaan, als we de aarde leefbaar willen houden.
Maar hoe weet je hoe groot jouw voetafdruk is? En hoe zou je die kunnen verkleinen?

De dag van de duurzaamheid op zondag 13 oktober is de kans om hierachter te komen.
De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld organiseren, samen met de Hoeve Corisberg, Parksjtad in Transitie, de Benzenraderhof en gemeente Heerlen, weer de Dag van de Duurzaamheid.
Er is een leuk en informatief programma opgezet voor jong en oud. De wethouder zal om 13;00 uur de officiële opening verrichten.
Een greep uit de activiteiten op deze dag:
• Janneke Postulart laat u in haar presentatie zien, hoe je zelf je voetafdruk kunt berekenen en natuurlijk wat je kunt doen om die te verkleinen.
• Lezing ‘Gelukkig zijn met minder’ door Lucy Spoelstra
• Pascal Braam met “afval voorkomen” (Zero Waste)
• De Rd4 komt weer met de grote elektrische vuilniswagen
• WML met een ‘kraan’wagen
• Rondleidingen op de Boerderij.
• Elektrische fietsen van Bike Fun Molenberg. U kunt de nieuwste fietsen testen.
Voor de kinderen is er een puzzelronde,  een workshop kaasmaken, voetafdruk maken in waterverf, kratklimmen met de scouting, boogschieten en blikgooien met de Wombats. En er is een prijsuitreiking van de puzzelronde.

Er zijn informatiestands van o.a. Parksjtad in Transitie, Groene Wijk Duurzaam, IVN en SNS.
En natuurlijk is het vooral ook gezellig en zijn er weer hapjes en drankjes te krijgen.

Hopelijk wordt het net zulk mooi weer als vorig jaar en komt u ook weer met net zovelen naar deze dag. Dus noteer 13 oktober maar alvast in uw agenda.
Zie voor het volledige programma; http://www.heelebaan.nl/ of http://www.groenewijkduurzaam.com
Dag van de Duurzaamheid
HOEVE CORISBERG
Adres: Hoeve Corisberg, Corisbergweg 1 te Heerlen
Datum: zondag 13 oktober
Tijd: 11:00 tot 16:00 uur