cultuur

Cultuur op De Corisberg

De Corisberg, als historische carréboerderij, schilderachtig gelegen tegen de helling van het dal van de Caumerbeek, nodigt uit om te genieten, tot rust te komen en je te verbinden met de natuur om je heen. De oude stenen vertellen een verhaal over lang vergeten tijden, over een tijd waarin men afhankelijk was van deze verbinding met de omliggende natuur en er harmonisch mee in evenwicht was. Wanneer je De Corisberg bezoekt, kun je je laven aan dit erfgoed, deze synergie.

Het ritme en de verbondenheid die van nature al aanwezig zijn op deze bijzondere plek wordt kracht bijgezet door het culturele leven op de hoeve. De feesten, ontmoetingen en bijpassende culturele activiteiten zijn ijkpunten in de cyclus van het jaar. Deze helpen ons te oriënteren in tijd, ruimte en plaats. Het is een beweging naar buiten toe, waar we elkaar ontmoeten en waarbij gezamenlijk iets wezenlijks wordt gevierd dat we ervaren in de natuur en de wereld om ons heen om zo doende een  betekenisvolle verbinding te creëren.

Het culturele leven op De Corisberg kent ook momenten van persoonlijke bezinning waarbij er juist een beweging naar binnen wordt gemaakt. Dit kan zijn bij het luisteren naar een muziekstuk, het kunstzinnig bezig zijn of het opzeggen van een spreuk. Ook kan het een moment zijn waarop de ochtendzon over het gras schijnt en de tuin in bloei op je inwerkt. Het zijn momenten waarop je geïnspireerd wordt, innerlijk geraakt of uitgedaagd.  Momenten van verwondering die voeding vormen voor de ziel en een proces van persoonlijke en spirituele ontwikkeling in gang zetten.