BBL

Werken en leren bij DeSeizoenen via de BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL)
Heb je altijd al willen werken in de zorg met volwassenen met een verstandelijke beperking? De Seizoenen biedt je de mogelijkheid om het diploma Maatschappelijke Zorg op niveau 3 en 4 te behalen en je te ontwikkelen tot een professioneel begeleider. Wij werken hiervoor samen met de regionale ROC en zijn elk jaar op zoek naar leerlingen voor diverse locaties.

Wij bieden
Je bent als leerling bij ons in dienst en gaat direct werken in de praktijk. DeSeizoenen biedt je een leer-arbeidscontract van 28 uur per week aan. In dit leerwerktraject werk je binnen één van onze woon-werkgemeenschappen en ga je één dag in de week naar de opleiding. Na 1 jaar stroom je door naar een andere werkplek. Op deze manier doe je zoveel mogelijk ervaring op, leer je een boeiend vak en ontvang je conform de CAO gehandicaptenzorg een salaris. Daarnaast betaalt DeSeizoenen het collegegeld, de boeken en een gedeelte van de lestijd. De aanstelling is voor de duur van de opleiding (2 jaar) met een proeftijd van een maand. Na het behalen van je diploma kun je gericht solliciteren op een vacature in onze organisatie.

Vooropleiding
Met één van de volgende vooropleidingen kun je starten met het BBL-traject: VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, VMBO gemengde leerweg, VMBO theoretische leerweg, MAVO, HAVO (overgangsbewijs van leerjaar 3 naar 4) en MBO. Hieraan is als aanvullende voorwaarde de instaptoets Nederlands en rekenen op niveau 3 gekoppeld.

Informatie
Heb je na het lezen van deze informatie nog specifieke vragen, mail dan naar Lyda Fokkema (opleidingsadviseur): lfokkema@caresharedservices.nl

Interesse?
Jaarlijks starten wij medio maart met de wervingen van nieuwe leerlingen op verschillende locaties. Indien je interesse hebt, kijk dan op het actuele vacature overzicht.