werken en dagbesteding

Op het landgoed is erg veel werkgelegenheid, in het bijzonder voor mensen met een ondersteuningsvraag (afstand tot de arbeidsmarkt). Zo hebben we de boerderij, De Genneper Hoeve, waar melken, voeren en het schoonhouden van de dieren voorop staan: zestig koeien, vierhonderd kippen, veertig varkens en tien prachtige witte ganzen. Ook hebben we een grote biologische tuin, met in de zomer absoluut de lekkerste aardbeien van Eindhoven. De grond bewerken, zaaien, wieden en oogsten is hier het werk. En het park natuurlijk: op Genneperweg 142 heeft de Beekdalgroep z’n werkplaats. Van daaruit onderhouden we een groot deel van het Genneper park. Maaien, snoeien, zagen, sjouwen en opruimen is voor deze groep dagelijkse kost. De groep krijgt veel complimenten en blije gezichten van parkbezoekers.

En dan is er atelier werkplaats DeParakleet op Genneperweg 169. Een veelzijdige ambachtelijke werkplaats. Naast schilderwerk, worden er bijenwas kaarsen gemaakt en ook allerhande producten van vilt. Een veilige en tegelijkertijd bruisende werkplaats met veel mogelijkheden.

Er wordt van maandag tot en met vrijdag gewerkt. Elke dag wordt gezamenlijk geopend in de kantine van de boerderij, van daaruit gaat ieder naar z’n eigen werkplaats.

Het doel van het werk op locatie Eindhoven is voor ieder gelijk: steeds beter leren zorgen voor de ander. Daarmee verdwijnt de eigen zorgvraag steeds verder naar de achtergrond, en maakt plaats voor respect, eigenwaarden en zelfvertrouwen.