Succesvolle open dag Overkempe

Voor herhaling vatbaar, supergezellige open dag Overkempe!

Afgelopen zaterdag 20 juni, heeft van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Overkempe in Olst de eerste “grote” open dag plaatsgevonden. In het verleden zijn er al eerder open dagen geweest, maar deze waren altijd gericht op de Biologisch Dynamische boerderij; de Ida Gerhardt Hoeve.

Dit keer was er gekozen voor een evenement waar de hele instelling aan deelnam, met als thema Sint Jan. Zo waren er voor de bezoekers diverse workshops en presentaties, die zich de hele dag van een goede belangstelling mochten verheugen. Hetzelfde bij de diverse ambachten die op verschillende plaatsen op het mooie groene terrein werden beoefend.

Overkempe 20-06-2015 363

Direct bij aanvang van de open dag om 11.00 uur waren de eerste bezoekers al aanwezig. En om ongeveer 13.00 uur was het op alle plaatsen gezellig druk. Er werden alleen al 500 biologische hamburger genuttigd, wat ook iets zegt over de opkomst.

De optredens van de Afrikaanse dansgroep, die zeer regelmatig een optreden gaven, werden steeds met veel enthousiasme ontvangen. Bewoners, maar ook sommige bezoekers, gingen lekker los op de swingende ritmes. Maar niet minder sfeervol waren de optredens van de accordeonspeler, die voor een intieme sfeer zorgden.

Overkempe 20-06-2015 315

Bijzonder gezellig en levendig was het op en rondom de boerderij. Bezoekers konden er, dankzij het goede weer, buiten genieten van een lekker kopje koffie of thee. Natuurlijk met daarbij een heerlijke koek uit de bakkerij van Overkempe. De diverse biologische producten die door de boerderij werden aangeboden, vonden heel gretig aftrek. Het land lag er mooi verzorgd bij, een lust voor het oog. Het publiek was verrast door het aanbod van de werkplaatsproducten, die zeer geschikt zijn om cadeau te geven. De vraag : “zijn die producten er altijd?”, werd dan ook veelvuldig gesteld.

Overkempe 20-06-2015 001

Veel kinderen waren lekker actief op de stormbaan die op het terrein aanwezig was. Andere kinderen bouwden bootjes en gingen deze direct bij de vistrap uitproberen. De allerkleinsten natuurlijk met steun, en onder toezicht van, hun ouders. Kortom, leuk voor jong en oud. Velen bleven die dag nog de nodige uurtjes op het terrein van Overkempe.

Dus voor herhaling vatbaar!

Woon- werkgemeenschap Overkempe, Koekoeksweg 100, Olst.