Terugblik open dag 22 juni

OVERKEMPE’S BOER’N-BUUT’N-FEEST

Overkempe in Olst is een woon- werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en talenten. Op zaterdag 22 juni organiseerden ze een Open Dag. Dat doet Overkempe eens per 2 jaar. Dit jaar was er extra aandacht voor Sint Jan en Biologische-dynamische-landbouw.

“Wat een mooie produkten maken jullie op Overkempe” werd herhaaldelijk gezegd. “Wist niet dat de bewoners zulke mooie dingen maken”. Er werd dan ook veel gekocht. Van heerlijke worteltjes cake, keramiek tot tomatenplantjes. Hopelijk zullen de nieuwe bezoekers, de weg blijven vinden naar onze winkels op het terrein en in het dorp. De bollen op de vijver waren weer een succes, maar ook de doe&speurtocht, de clowns en natuurlijk de Overkempe burger.

Terrassen vol met gezellig pratende- en lachende mensen. ‘’Opvallend is de sfeer, zegt een medewerker, op zulke momenten gaan steeds de neuzen dezelfde kant op, zorgt voor een trots gevoel om hier te werken, geeft zoveel energie”. Na een middag genieten in de zon en het niets moeten, wordt even de concentratie gezocht voor het Sint-Jan’s vuurspringen.

“Wat een mooi en bijzonder terrein, ik wist niet dat hier mensen met en zonder beperking wonen”.

Deze dag, iedereen door elkaar, maar allemaal met elkaar, een mooi staaltje van omgekeerde integratie in Olst.