bewonerspagina

We hebben nagedacht hoe we de bewonerspagina levendig kunnen maken en houden. Met de cliënten van de Cliëntenraad hadden we het volgende plan. Een camera gaat iedere maand bij een ander huis of werkplaats. Aan het einde komt de camera terug en geven we een impressie. Kan dus van alles zijn dit keer van ook bijvoorbeeld een hele mooie jaartafel.

 
 
DIT KEER: Anton van Alphen de Veerhuis
In het Anton van Alphen de Veer huis wonen we met z’n tienen. De “oudere” garde van de groep woont al vanaf jonge leeftijd samen. Wij als groep hechten veel waarde aan een vast ritme en dagstructuur. Ritme door het jaar heen vanuit een antroposofische inspiratie.

Maar ook in het dagelijks leven zoals de spreuken, de dagopening en de ondersteuning van de begeleiders en therapeuten. Iedereen draagt zijn steentje bij in het groepsleven. Zo heeft iedereen zijn eigen taakjes waar hij/zij goed in is.  Wij staan voor elkaar klaar als dat nodig is en we laten elkaar in hun waarde. Iedere dag is er tijd voor passende individuele aandacht. Daarnaast nemen we deel aan vrijetijdactiviteiten en culturele activiteiten die aangeboden worden op Overkempe.
Ook maken we graag uitstapjes en kijken we er ieder jaar naar uit om samen met elkaar op vakantie te gaan.


De sfeer in huis en met elkaar vinden wij heel belangrijk. Wij houden van een huiselijke sfeer met aandacht voor beleving en gezelligheid. De jaartafel en het dagelijks koken zijn hier een belangrijk onderdeel van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIT KEER: ZONNEKAMPcanon_pr0301_3465_001
Er zijn wat snapshots gemaakt van onze bewoners op diverse plekken.
Op deze buitenlocatie (wijk de Zonnekamp) van Overkempe wonen 6 bewoners nl. op nr. 28: Olga, Melvin en Hendrik en op nr. 30 wonen: Daniel, Jeroen en Marrie.
Dan is er ook nog de Kerkuil nr. 32 en 34, genaamd de Zonnekamp B.
Dit de laatste week is dat Daniel, hij wordt liever Daan genoemd, gaat verhuizen naar de Zonnekamp B. Hij is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe kamer, de vloer is gelegd, de kasten zijn gekocht en in zijn hoofd gaat ook het een en ander om, want het is natuurlijk best spannend om te verhuizen ook al is het maar zo’n klein stukje. Dan blijven Jeroen en Marrie achter op nr. 30. Ook spannend weer voor hun, er verandert natuurlijk wel het een en ander. Het zal een stuk rustiger worden in huis en spannend ook, want komt er misschien een nieuwe bewoner in hun huis?
Op Kerkuil nr. 28 is het vaak een dolle geitenbende. Een Hendrik die immer in de weer is met zijn vliegers en ballonnen en je hoort hem vaak al aan het einde van de straat! Melvin die heel graag films kijkt en geweldige lachsalvo’s kan voortbrengen en Olga, immer ondeugend met haar twinkeling in de ogen. Niets is haar te dol lijkt het wel…!
Laat ik de begeleiders er ook maar is bij naam noemen, alle 4 zitten ze hier al jaren en is dit een erg stabiel team te weten: Marije, OPB ‘er en halverwege haar zwangerschap! Ze moet minder gaan sporten en dat vindt ze erg moeilijk, daarentegen is Nadia bloedfanatiek met wielrennen, de km’s vliegen werkelijk onder haar wielen vandaan en Marjolein, die wel hardloopschoenen heeft maar het ietsje rustiger aandoet op het sportieve vlak en Phil die nooit gestopt is met rennen! Bestaat er ook een ander leven dan rennen dan?

canon_pr0301_3465_003

goed 4Voor de zomervakantie waren we  op de Koekoeksweg.  Daar waren we deelgenot van :….THE HOUSEWARMING

 

 

 

 

 

 

DIT KEER: KOEKOEKSWEG  94 EN 96

Nadat wij 1 april (en nogmaals, dit is echt geen grap) verhuist zijn naar Koekoeksweg 94 en 96, werd het nodig eens tijd voor een housewarming voor familieleden en direct betrokkenen. Hoe leuk is het dan, om dit te combineren met een BBQ.

De weersvoorspelling de avond ervoor was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Een enkeling van ons heeft nog met de gedachte gespeeld een eventuele zonnedans in de strijd te  gooien, maar optimistisch dat wij zijn bleven wij goede hoop houden. En niets bleek minder waar. De zon was die dag prominent aanwezig. Dit beloofde dan ook een onvergetelijke middag en avond te worden.

Na een week van nog even flink poetsen en schoonmaken, alle boodschappen gedaan te hebben en nog enkele dozen uitgepakt te hebben (sommige kasten hebben we maar niet laten zien), was het vrijdag 24 juni dan ook echt zo ver. Onze housewarming kon beginnen. Na ontvangst van een ieder werd zowel Koekoeksweg 94 alsook Koekoeksweg 96 vol trots en enthousiasme getoond. En zeg nu zelf, wie wordt nu niet jaloers van het fantastische uitzicht en de nieuw ingerichte woningen.

goed 1

goed 6

Niet veel later lag het eerste stuk vlees op de BBQ en genoot iedereen van de zelfgemaakte salades (een beetje van onszelf en een beetje van de keuken).

Verschillende talenten werden deze middag en avond blootgelegd. Van grillmaster XXL (als wij mochten meedoen aan het programma grillmasters van RTL 4 gingen we er absoluut met deze felbegeerde titel vandoor), gastvrouw/gastheer tot aan de beste zangeres van Nederland 2016 (hoezo is zingen voor een grote groep eng? De groep kan me niet groot genoeg zijn…). Nu horen wij jullie denken: ‘Kunnen wij jullie talenten niet inzetten voor onze feestjes en partijen?’ En natuurlijk willen wij onze talenten graag breed inzetten, maar aangezien ons druk sociale leven goed 3is dit toch moeilijk te combineren. Neemt niet weg dat een ieder, na het maken van een afspraak, altijd welkom is op Koekoeksweg 94 en 96 voor bijvoorbeeld een bakkie koffie of thee. Onze deur staat altijd open, tenzij we niet thuis zijn.

Aan het einde van de avond vertrok iedereen met een glimlach om de mond naar huis. Dit was absoluut een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes van ons allemaal op Koekoeksweg 94 en 96

goed 5