Heropening van ’t Atelier in Loenen, het creatieve werkgebied van Verdandi

Op woensdag 12 juni 2019 werd precies 2 jaar na de brand, het nieuw gebouwde Atelier in Loenen, door wethouder Jeroen Joon van Gemeente Apeldoorn geopend. ’t Atelier is een creatieve werkplaats van zorgorganisatie Verdandi. Op 12 juni 2017 werden zij opgeschrikt door een brand, waardoor het hele pand en de inboedel als verloren kon worden beschouwd. Met grote inzet van de eigenaren van het pand, Erik en Elly Reith-Baart, konden de cliënten van Verdandi, 2 jaar later het pand weer in gebruik nemen!

Wethouder Joon opende op 12 juni het pand tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar ook de cliënten van Verdandi bij aanwezig waren. Een speciale rol speelden de eigenaren van het gebouw: Erik en Elly Reith-Baart. Samen met DeSeizoenen , waar Verdandi deel van uitmaakt, en de architect kwamen zij tot een nieuw ontwerp van het pand. Erik en Elly hebben er hard voor gewerkt om het pand weer zo snel mogelijk klaar te hebben zodat de cliënten weer gebruik konden maken van hun creatieve werkplek.

Tot die tijd bood de Ruiterhoeve in Warnsveld tijdelijk onderdak aan het creatieve werkgebied. Sascha Dolleman, locatiemanager van Verdandi: “Dat was natuurlijk erg fijn. Maar we zijn ook blij dat we nu weer terug kunnen naar ’t Atelier in Loenen. Het is een prachtige plek geworden. Alles is nieuw en licht. Bovendien gaf de nieuwbouw ons de kans om opnieuw na te denken over de inrichting. In ’t Atelier wordt gewerkt met wol, vilt, er wordt getekend, gekleurd en papier geschept. Maar we hebben nu ook een bakkerij in ’t Atelier. Op de Groote Modderkolk was de ruimte daarvoor een beetje te klein geworden. Nu gaan we 3 dagen in de week de appeltaart en de Modderkolkjes in ’t Atelier bakken. Daarna worden de producten verkocht via de theeschenkerij op de Groote Modderkolk.”

 

Foto door Barbara Schutte