Wederopbouw ’t Atelier Verdandi

Op vrijdag 2 november werd het eerste startschot gegeven voor de wederopbouw van ’t Atelier van zorgorganisatie Verdandi in Loenen. Aan de Hoofdweg 124 stonden cliënten, ouders, begeleiders, directie, eigenaren en lokale aannemer samen stil bij dit moment.

In juni 2017 woedde er een flinke brand in de creatieve werkplaats van Verdandi, genaamd ’t Atelier. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar het hele gebouw ging wel in vlammen op en de inventaris en werkstukken gingen verloren. Voor alle betrokkenen was dit een heftige gebeurtenis. Gelukkig vonden de cliënten snel een tijdelijke werkplek bij de Ruitershoeve in Warnsveld.

Inmiddels zijn er herbouw plannen gemaakt. Op de fundamenten aan de Hoofdweg in Loenen wordt een nieuw atelier gebouwd. De planning is dat het ’t Atelier in maart 2019 in gebruik kan worden genomen.

Sascha Dolleman, locatiemanager van Verdandi, vergelijkt de gebeurtenissen met de feniks. Een vurig wezen met het vermogen om op een wonderbaarlijke manier uit de as van zijn eigen vernietiging te herrijzen. Het symbool voor veerkracht. “Ook wij hebben die veerkracht laten zien”, vertelt Sascha. “We hebben onze schouders er onder gezet en we zijn verder gegaan. En nu is het moment daar dat er een nieuw gebouw herrijst.”

Samen met alle betrokkenen, waaronder de eigenaren van het gebouw, de heer en mevrouw Reith-Baart, werd teruggekeken naar wat er was en hoe het nu is. Daarna werd het glas geheven op de toekomst!