werken

Bij Verdandi werken is meer dan een invulling van de dag. Het geeft voldoening en zin aan het bestaan, zowel bij de begeleiders als bij onze cliënten.

De Groote Modderkolk is een prachtig agrarisch bedrijf met een moderne potstal waar in de winterperiode het oudste, Nederlandse ras koeien staat, het Brandrode Rund. De koeien zijn van de Heerenboeren en wij houden de stal schoon en voeren de koeien twee keer per dag. Er wordt hard gewerkt in de moestuin, in de kas en bij de dieren. Op het erf staat onze theeschenkerij, ’t Atelier               ( creatieve werkplaats, papierschepperij en bakkerij) bevind zich niet op het erf maar elders in Loenen.

hierover leest u meer onder het tabblad werkgebieden.

De werkgebieden en het culturele leven doen een beroep op vaardigheden die je wilt leren en geven een nieuwe prikkel op de vaardigheden die je al hebt. Het werken met elkaar geeft ritme, structuur, veiligheid en omhulling. Dit maakt dat we nieuwe verbindingen aan kunnen gaan met de dingen waar het werkelijk om gaat in het leven.

Door het werken leren we verantwoordelijkheid, wij ervaren ritme en regelmaat in de dag en de seizoenen. Dit alles gaat niet vanzelf. Leren en werken gaan hand in hand.