werken en dagbesteding

Bij Verdandi werken is meer dan een invulling van de dag. Het geeft voldoening en zin aan het bestaan, zowel bij de begeleiders als bij onze cliënten.

De Groote Modderkolk is een prachtig agrarisch bedrijf met een moderne potstal waar in de winterperiode het oudste, Nederlandse ras koeien staat, het Brandrode Rund. De koeien zijn van Vereniging Natuurmonumenten en wij houden de stal schoon en voeren de koeien twee keer per dag. Er wordt hard gewerkt in de moestuin, in de kas en bij de dieren. Dit alles volgens de biologisch-dynamische methode. Er wordt ook gewerkt in de zorgboerderij, in het winkeltje en in de theeschenkerij.

’t Atelier is onze creatieve werkplaats. Dit betekent dat de schapenwol van eigen schapen gewassen en gekaard wordt, waarna er mee kan worden gewerkt. Er wordt gesponnen, stoffen geweven en ook het vilten neemt een belangrijke plaats in. Door de om het huis liggende tuin en bossen worden de seizoenen duidelijk ervaren.

De werkgebieden en het culturele leven doen een beroep op vaardigheden die je wilt leren en een nieuwe prikkel op de vaardigheden die je al hebt. Het werken met elkaar geeft ritme, structuur, veiligheid en omhulling. Dit maakt dat we nieuwe verbindingen aan kunnen gaan met de dingen waar het werkelijk om gaat in het leven.

Door het werken leren we verantwoordelijkheid, wij ervaren ritme en regelmaat in de dag en de seizoenen. Dit alles gaat niet vanzelf. Leren en werken gaan hand in hand.