groen

bos en hout

Onze vaste werklocaties zijn het mobilisatiecomplex in Loenen en De Groote Modderkolk in Loenen. Vanuit hier beginnen onze werkzaamheden.

In de Houtploeg hebben wij meerdere klussen die wij uitvoeren. Zo kloven, stapelen, verkopen en bezorgen wij brandhout voor particulieren en kloven en stapelen wij 2m? kratten voor Natuurmonumenten. En daarnaast voeren wij nog verschillende bos onderhoudsklussen uit in opdracht van Natuurmonumenten of particulieren. Deze onderhoudsklussen zijn bijvoorbeeld bosmaaien, bomen vellen, hout uitrijden met een kleine tractor en uitrijwagentje. Verder doen wij ook het grove onderhoud aan het erf op de Groote Modderkolk te Loenen en aan het erf op Aditi te Wichmond. Dit houdt in dat we de hagen scheren, het gras maaien of stukjes straatwerk leggen.

 

Werken met mensen met verschillende mogelijkheden

Als mens leren wij,  door ons aan anderen te spiegelen. Vanaf het begin van onze ontwikkeling, als baby, leren wij door de mensen om ons heen.  Een kind bootst na, een puber kijkt en vergelijkt en zet zich af tegen zijn opvoeders en een volwassen mens  wordt door zijn enthousiasme voor iemand of juist door zijn afkeuring vaak gespiegeld door zijn de medemens.

De Sociaal Therapie is op deze natuurlijke wet gebaseerd.  Wij trekken ons op (ontwikkelen) door de mensen om ons heen.  Hoe inspirerend is het als je iemand zijn passie ziet leven…….…hoe vaak zeg  je, als iemand prachtig piano speelt……… zou ik dat ook kunnen?

In het werkgebied bos is deze visie duidelijk zichtbaar in de manier van werken.  De een kan een boom omzagen en de ander kijk toe en raapt de afgezaagde takken bijeen. De één is afhankelijk van de ander om de klus te klaren.