’t Atelier

 

Bij Verdandi kijken we naar de mogelijkheden van de zorgvrager terwijl we rekening houden met de beperkingen, zonder dat deze leidend zijn.

Creatieve werkplaats

Bij ’t Atelier werken ook deelnemers met een ernstige meervoudige complexe beperking. Iedere deelnemer is onderdeel van het werkproces, ieder op zijn of haar eigen manier. Bij ’t Atelier worden allerlei vormen van handwerken beoefend, op dit moment worden er worden tassen geborduurd, sleutelhangers gemaakt, kaarten gekleurd en kransen voor onze jaarfeesttafels gemaakt.

Wij werken in een nieuw aangepast gebouw (2019) dat ligt aan de Hoofdweg 124 in Loenen.

Iedere ochtend is er bij ons een korte samenkomst waarin wij elkaar begroeten en kunnen horen of zien hoe het met de ander gaat. Wij beginnen met een vaste spreuk en eindigen met een lied dat bij de tijd van het jaar hoort.

Papierschepperij

Een nieuw onderdeel van ’t Atelier is de papierschepperij. Er wordt op dit moment gezocht naar het meest ideale recept om papier mee te maken. Als dat gevonden is zal het gebruikt worden om producten mee te maken.

 

Wie rust en regelmaat zoekt kan bij ons terecht.

Bakkerij

Binnen ’t Atelier heeft de bakkerij een plek gekregen. door de enorme toeloop in de theeschenkerij waren er grote hoeveelheden koekjes en taarten nodig. In de theeschenkerij was onvoldoende ruimte om deze te bakken, bij het ontwerp van het nieuwe gebouw is rekening gehouden met de bakkerij. Hier worden nu voldoende koekjes en taarten gebakken voor de theeschenkerij en de woonhuizen van Verdandi maar in de toekomst willen we dit uitbreiden met het bakken van brood.

 

 

 

 

 

20160424_143408-1_resized