vrijwilligers

Onmisbaar: Vrijwilligers!

Bronlaak heeft een groep enthousiaste vrijwilligers die bijdragen aan het welzijn van onze bewoners. Hun inzet varieert in aantal uren en taken. Sommigen zetten zich eens per maand als maatje in voor een vaste bewoner, anderen leveren wekelijks een bijdrage binnen een woonhuis of werkgebied. Ook zijn er vrijwilligers die een groep naar of tijdens een vrijetijdsactiviteit begeleiden. Al die vrijwilligers zijn even waardevol. Ze zijn onmisbaar binnen de gemeenschap van Bronlaak, net zoals vrijwilligers in een dorp onmisbaar zijn.

 

Als elke vrijwilliger een ster was, zou het nooit meer donker zijn’.

We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers.

 

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Je kunt als vrijwilliger ondersteuning geven op een van de woongroepen of werkplaatsen. Denk hierbij aan helpen met koken in het weekend, helpen in de tuinen, samen naast een bewoner taken uitvoeren of helpen bij gezamenlijke feestactiviteiten. We kijken naar jouw interesses en vrijwilligerswerk dat bij jou past.

 

Je kunt als vrijwilliger ook het ‘maatje’ worden van een individuele bewoner. Dan gaat het vaak om hele gewone dingen als ergens een kopje koffie gaan drinken, een stukje fietsen, een potje schaken, een film kijken, muziek luisteren. Jij voegt heel veel kwaliteit van leven toe voor een bewoner. Natuurlijk kijken we vooraf of er een klik is tussen vrijwilliger en bewoner. We willen graag dat het contact voor beide partijen als waardevol wordt ervaren.

 

Kortom: er is een veelheid aan activiteiten mogelijk en altijd wat te doen voor iedereen!

 

En dit krijg je ervoor terug

 Een vrijwilliger vertelt “Je krijgt een warme ontvangst, een dankbare glimlach en een vrolijke noot in jouw dag. De samenwerking met begeleiders is prettig en je wordt betrokken bij de gezamenlijke feestactiviteiten. Je krijgt een kerstpakket en je kunt deelnemen aan een gezellige jaarlijkse bijeenkomst met andere vrijwilligers. Maar het belangrijkste blijft toch de blijde reactie en dankbaarheid van de bewoners”.

 

Interesse?

Heb je interesse in vrijwilligerswerk op Bronlaak? Neem dan contact op met coördinator vrijwilligers Janneke Willems via telefoonnummer 06 – 51201737 of email jwillems-fressmann@deseizoenen.org.

Janneke Willems benadrukt

“Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd wat te doen. Alle aanbod is ons evenveel waard. Of je nu eens per maand of kwartaal tijd hebt of graag elke week komt? We gaan in gesprek en samen kijken we naar jouw mogelijkheden en vrijwilligerswerk dat bij jou past”.

Het is ook mogelijk om eerst deel te nemen aan een rondleiding op Bronlaak, zodat je kunt oriënteren en de sfeer kunt proeven. Vraag Janneke Willems naar de datums en tijden of kijk op de website https://deseizoenen.org/actueel/rondleiding-kom-kijken-op-overkempe-of-bronlaak

Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding voor woon-werk van € 0,29 per kilometer en zijn verzekerd. Je ontvangt ondersteuning naar wens. Er wordt van vrijwilligers een VOG (verklaring omtrent gedrag) gevraagd. Het aanvragen daarvan wordt vergoed.

Wil jij je direct aanmelden? Klik dan op de volgende link Solliciteren – Open sollicitatie – Vrijwilliger – Werken bij DeSeizoenen

Bewoners en medewerkers zien uit naar jouw komst!