leerwerktrajecten

Wat is een leerwerktraject?
In een leerwerktraject kunnen mensen die ‘anders leren’ een vak leren als opstap naar betaald werk. Want een vak leren maakt trots! We werken gericht aan jouw zelfvertrouwen. Ook ga je vaardigheden ontwikkelen die werkgevers heel belangrijk vinden. Bijvoorbeeld: kun je op tijd komen, hoe stel je een vraag en kun je feedback ontvangen? Je werkt in een leerwerktraject gericht aan jouw vaardigheden op het gebied van arbeid.

Bronlaak biedt verschillende leertrajecten aan die kunnen worden aangepast aan jouw wensen en kwaliteiten. Onze werkplaatsen zijn kleinschalig en gestructureerd van opzet. Onze werkbegeleiders kennen hun vak en weten wat mensen nodig hebben om verder te komen. Bronlaak heeft al 65 jaar ervaring met het ontwikkelen van vakmanschap voor mensen die “anders leren”. Je leert door te doen.

De werkplaatsen maken producten, of leveren diensten aan klanten die speciaal hiervoor naar Bronlaak komen. We zien dat deelnemers groeien in een gezond werkproces.

De leerresultaten maak je zichtbaar in jouw portfolio. Er zijn geen toetsen of examens verbonden aan het leerwerktraject. Je leert in jouw eigen tempo. Met visueel ondersteunende leermaterialen, gericht op zelfstandigheidsbevordering. Leren en werken vinden plaats binnen één en dezelfde werkplaats.

Kosten en toelatingseisen
Een leerwerktraject wordt gefinancierd vanuit de WLZ, de WMO, de Participatiewet of de Jeugdwet. Je hebt dus een indicatie nodig. Je verdient geen salaris.
Een traject duurt minimaal 6 maanden. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en ontwikkelingsweg.

Om deel te nemen zijn geen diploma’s of certificaten vereist. Wij vragen wel een flinke dosis motivatie en nieuwsgierigheid.

Welk traject past bij mij?
Het aanbod:
Medewerker Bediening Horeca
Medewerker Kaasmakerij
Medewerker Groenteteelt
Medewerker Houttechniek en klussendienst
Medewerker Groen
Medewerker Winkel

Voor wie?
De leerwerktrajecten zijn opgezet voor:

  • Mensen met een indicatie dagbesteding, die gericht aan hun ontwikkeling in werk willen werken.
  • Jongeren zonder startkwalificatie, maar die wel wat kunnen en willen op het gebied van werken, maar nog tijd nodig hebben voor zij naar de arbeidsmarkt kunnen.
  • Thuiszittende jongeren die vastgelopen zijn
  • Mensen, met een uitkering, die gaan re-integreren, maar nog een tussen stap nodig hebben.
  • Mensen die zijn vastgelopen in hun werk of sociale leven.

Een traject bij Bronlaak kan helpen om weer zelfvertrouwen op te bouwen, zodat iemand weer in beweging komt (sociale activering).
Bronlaak streeft ernaar om mensen te laten doorstromen naar reguliere werkplekken. Hiertoe bouwt zij aan een netwerk van werkgevers en organisaties.

Aanmelden en contact
In een oriënterend gesprek wordt gekeken wat de verwachtingen zijn en of Bronlaak kan bieden wat je wenst. Daarna volgt een aanmelding en plaatsing. Dan volgt er een kennismakingsperiode. Hierin wordt gekeken wat je niveau is, wat je wilt leren en welke leerdoelen er centraal komen te staan.

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Óf wil je nog wat meer informatie over Bronlaak of over het traject zelf? Neem contact op met:

Peggy Brugmans: pbrugmans-kusters@deseizoenen.org of via 0485-388900