de keuken

De medewerkers van de Keuken bereiden vijf dagen per week een warme maaltijd voor de bewoners van Bronlaak. De maaltijd wordt van begin tot eind door de medewerkers van de keuken gemaakt. Er komt dus niks kant en klaar binnen, dit is uniek! Daarnaast koken de medewerkers van de Keuken voor medebewoners van Bronlaak. Dit maakt het werken in de Keuken zo bijzonder.


Ingrediënten van Bronlaak
De medewerkers van de Keuken werken met verse producten. Zo veel mogelijk komt van Bronlaak zelf. Er worden groenten van de tuinderij de Kiem gebruikt, de zuivel van Kaasmakerij de Lindelaar en het vlees van Boerderij de Lindelaar. Deze producten worden aangevuld met waar mogelijk biologische producten.

Maaltijden
Iedere dag worden er heel wat maaltijden bereidt. Voor ongeveer 185 mensen wordt er gekookt, en voor iedereen twee gangen. Daarnaast worden de maaltijden aangepast aan de diëten. Er wordt niets kant en klaar ingekocht. Dit maakt het werken in de keuken van Bronlaak bijzonder in vergelijking met het werk in een andere instellingskeuken.

Menu
Het menu is elke week anders. Het menu wordt aangepast aan het seizoen en de producten die vanuit de tuinderij en de boerderij worden aangeleverd, zodat zoveel mogelijk versproducten worden gebruikt. Zo blijft het een gevarieerd, gezond, maar vooral een lekker menu.

Werken in de keuken
Er wordt ’s middags warm gegeten op Bronlaak. Voor de keuken betekent dit iedere dag werken met een strakke deadline. De middag wordt door de medewerkers van de keuken gebruikt om de keuken weer helemaal schoon te maken. Het is een werkplek voor mensen die tegen stress kunnen. Er is iedere dag tijdsdruk om het werk op tijd af te krijgen. Ook hygiënisch werken is belangrijk in de keuken. Er moet worden gewerkt volgens strenge hygiëneregels. Daarnaast is affiniteit met voeding en affiniteit met het bereiden van voeding belangrijk.

Eindproduct
Het eindproduct van de Keuken, de maaltijd, is niet alleen het eindproduct van dít werkgebied. Ook voor de medewerkers van de tuinderij, de boerderij en de kaasmakerij is het bijzonder om hun ambachtelijke product op hun eigen bord te zien. Het meewerken aan dit eindproduct en het presenteren hiervan is wat het werken in de keuken zo bijzonder maakt.