Papyrus

Het werkgebied Papyrus is de papierwerkplaats van Bronlaak. Hier wordt aan medewerkers met een complexe zorgvraag een werkplaats geboden. De productieprocessen bestaan uit verschillende taken, daardoor kan iedere medewerker meehelpen aan een eindproduct.

Producten
In Papyrus wordt een scala aan papierproducten voor winkel de Waterman gemaakt, zoals ordners, kaarten en knutselpakketjes. Naast de producten voor de winkel, werkt Papyrus op bestelling en worden bijvoorbeeld geboorte- en trouwkaartjes gemaakt. Er wordt geëxperimenteerd met technieken en het hergebruiken van papier.

Prikkelarm
In de Papyrus worden de producten en de werkplaats aangepast aan de kwaliteiten van de medewerkers. Voor veel medewerkers van de Papyrus is het belangrijk dat het niet te druk is. In een prikkelarme ruimte kunnen ze beter functioneren. Hiervoor is de Papyrus ingericht in drie ruimtes en hebben ze de mogelijkheid om buiten aan de slag te gaan.

Productieruimte
In deze ruimte staan de machines die gebruikt worden in het productieproces. De medewerkers leren om deze machines te bedienen. Hier wordt bijvoorbeeld papier gesneden voor notitieblokjes, mappen gemaakt en papier gestanst. Ook worden de grote printopdrachten in de productieruimte verwerkt.

Belevingsruimte
Hier vinden belevingsgerichte activiteiten plaats waarbij de nadruk gelegd wordt op het meewerken aan papierproducten. De belevingsruimte vormt daardoor een belangrijk onderdeel binnen Papyrus. Er word hier bijvoorbeeld gemarmerd, een techniek waarmee kleurrijke vormen op papier worden aangebracht. Dit papier wordt later gebruikt voor de kaften van ordners en voor ansichtkaarten. In de belevingsruimte wordt voornamelijk in groepsverband gewerkt.

Duo ruimte
In de duo ruimte werken twee medewerkers die behoefte hebben aan rust en regelmaat. Door aan te sluiten bij de specifieke zorgvraag van de medewerkers worden ook zij meegenomen in het productieproces.

Buitenwerken
Om de Papyrus prikkelarm te houden, wordt de groep vaak opgesplitst. Een deel werkt binnen in de papierwerkplaats en een ander deel gaat naar buiten. Ze halen het papier afval op bij de kantoren en werkgebieden van Bronlaak en verwerken dit weer op de Papyrus. Ook in de tuin van de Papyrus wordt gewerkt. Een fysieke bezigheid waarna iedereen zich weer kan concentreren op het papierwerk binnen.

Een werkplaats voor iedereen
De Papyrus is een werkplaats waar iedereen terecht kan. Het hoeft nog niet duidelijk te zijn waar je talenten liggen. Op de Papyrus wordt er gekeken naar waar jouw voorkeuren liggen en dit wordt, stapje voor stapje, uitgebouwd en zo worden je kwaliteiten verder ontwikkeld. Daardoor is de Papyrus een werkplaats voor iedereen.