’t Hof

Zorgtuinderij ’t Hof bestaat uit een kwekerij en een siertuingroep en heeft een rijke geschiedenis binnen Bronlaak in Oploo, gemeente Sint Anthonis. Sinds de oprichting verzorgen de medewerkers het landschapspark met zorg. Hierbij richt de siertuingroep zich meer op de verzorging van het landschapspark en de kwekerij op het opkweken van vaste planten, heesters en snijbloemen. ’t Hof is een werkgebied waar de medewerkers tot bloei kunnen komen.Siertuingroep
De siertuingroep van ’t Hof verzorgt en onderhoudt het Bronlaakterrein. De werkzaamheden die de medewerkers van de siertuingroep verrichten zijn het aanplanten, snoeien, grasmaaien, schoffelen, wieden, compost maken en het onderhouden van de paden. Naast het onderhoud van het Bronlaakterrein, verzorgen de medewerkers van ‘t Hof de tuinen van Lunchroom Markant en de tuinen van de bij Bronlaak aangesloten woonhuizen in het naburige dorp Sint Anthonis.

Kwekerij
In de kwekerij telen de medewerkers van zorgtuinderij ’t Hof vaste planten, struiken en bloemen. Deze planten en struiken worden door de siertuingroep gebruikt voor het onderhoud van het Bronlaakterrein en wat overblijft wordt verkocht in winkel De Waterman. Op ’t Hof worden ook bloemen gekweekt die worden gebuikt voor boeketten en bloemstukken.

Boeketten en bloemstukken
Wekelijks wordt ‘Ons dorpscafé‘ en de kantoorruimten van Bronlaak van bloemen voorzien door de medewerkers van zorgtuinderij ’t Hof. Dagelijks zijn de, met zorg samengestelde, boeketten te koop in winkel de Waterman. Ook geven we de traditionele jaarfeesten binnen Bronlaak sfeer door bloemen, bloesems en takken passend bij het jaarfeest te leveren.

Bestelling
Op bestelling maken de medewerkers van zorgtuinderij ‘t Hof bloemstukken voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, feesten en uitvaartplechtigheden. Medewerkers van ‘t Hof maken op dit werkgebied onder vakkundige begeleiding het hele proces van zaaien tot het binden van een boeket mee. Maak gerust eens een praatje met een van ons. Met trots zullen wij u een rondleiding geven door ons mooie park en bloementuin.

Leerwerktraject
Voor wie de ambitie heeft om zich te verdiepen op het gebied van de groenvoorziening kan een leerwerktraject volgen.