Winkel Bronlaak

Winkel Bronlaak is de plek waar de producten, van alle werkgebieden, samenkomen. Hier is een overzicht te zien van wat er allemaal gemaakt wordt op Bronlaak. Werken in de Winkel Bronlaak betekent trots zijn op Bronlaak, haar medewerkers en haar producten en het overbrengen van deze trots op je klanten. Je bent de gastheer of gastvrouw van Bronlaak.

 

Taken
Winkel Bronlaak is een beschermde werkplaats in een gewone winkel. De taken die door medewerkers van de winkel worden verricht zijn dan ook hetzelfde als in andere winkels. Ze presenteren producten, prijzen hun artikelen, onderhouden de winkel en pakken cadeautjes in. De medewerkers van de winkel Bronlaak zijn verkoper en gastheer of gastvrouw van Bronlaak.

Verkoper
Wanneer je in de winkel werkt verkoop je producten die op Bronlaak worden gemaakt. Alle werkgebieden produceren voor Winkel Bronlaak. In de winkel worden deze producten gepresenteerd aan klanten. De medewerkers zorgen ervoor dat de winkel schoon, opgeruimd, maar vooral ook mooi is, zodat alle producten tot hun recht komen. Daarnaast worden klanten zo goed mogelijk geadviseerd en geholpen.

Gastheer en gastvrouw
Medewerkers van Winkel Bronlaak hebben niet alleen de rol van verkoper maar ook de rol van gastheer of gastvrouw. In de winkel kun je een heerlijk kopje thee of koffie komen drinken. Je kunt er informatie krijgen over Bronlaak en wanneer je de weg niet kent, wijzen de medewerkers je graag de weg. In de winkel kunnen mensen van buitenaf zien wat er op Bronlaak wordt gemaakt. De taak van de winkelmedewerkers is om dit te laten zien. Winkel Bronlaak is een dorpswinkel maar ook een informatiepunt. Werken in Winkel Bronlaak betekent trots zijn op Bronlaak, haar medewerkers en haar producten en het overbrengen van deze trots op je klanten.

 

Samenwerking met werkgebieden
Winkel Bronlaak vormt de schakel tussen de werkgebieden op Bronlaak en de rest van de wereld. Werkgebieden brengen hun producten persoonlijk naar de winkel. De medewerkers van de winkel nemen deze producten in ontvangst. Vervolgens kijken de medewerkers van Winkel Bronlaak wat wel en niet verkoopt, wat klanten willen en wat klanten graag anders zouden willen zien. Deze wensen worden gecommuniceerd naar de werkgebieden. De werkgebieden passen hier waar nodig hun producten op aan.

Leerwerktraject
Voor wie de ambitie heeft om de belangrijkste werkzaamheden van een winkelier te leren, kan hier een leerwerktraject Medewerker Winkel volgen.