lunchroom Markant

Lunchroom Markant is een markante onderneming met bijzondere mensen. De Lunchroom is gevestigd in het dorp Sint Anthonis aan de Brink. Binnen dit werkgebied leren de medewerkers alles van het horeca vak. Lunchroom Markant laat zien dat je een vak kunt leren en wat arbeidsmatige dagbesteding is.

Afwas
Wanneer je in Markant begint, start je in de afwaskeuken. Hier leer je omgaan met de afwasmachine en leer je hoe je hygiënisch kunt werken volgens de HACCP (hygiëne wetgeving). Ook de ruimten schoonhouden en het wassen van werkkleding wordt door de medewerkers van Lunchroom Markant gedaan. Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je aan de slag in de keuken of in de bediening.

Bediening
Wanneer je in de bediening van Lunchroom Markant werkt moet je om kunnen gaan met klanten. Als medewerker is het erg belangrijk om je klantvriendelijk en dienstbaar op te stellen. De medewerkers nemen bestellingen op en serveren koffie, thee en andere dranken aan de klanten. Ook leren ze hoe je maaltijden netjes serveert en zorgen ze ervoor dat de Lunchroom er de hele dag netjes en gezellig uitziet. Ook afrekenen hoort bij de taken van de medewerkers van Lunchroom Markant.

Keuken
Lunchroom Markant heeft zijn eigen keuken. Hier worden de gerechten klaargemaakt, taart gebakken, soep gemaakt en broodjes belegd. Zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. De medewerkers bereiden alle gerechten zelf met behulp van fotoboekjes waarin alle handelingen per recept worden omschreven. Hierdoor wordt het voor medewerkers van allerlei niveau’s mogelijk om hier te werken. Wel is een zekere flexibiliteit nodig, omdat horecawerk onvoorspelbaar is.

Allrounders
Wanneer je in Lunchroom Markant werkt, voer je alle facetten van het horeca-vak uit. Je kunt dus alle taken binnen dit werkgebied verrichten. Van het opnemen van bestellingen, tot aan het afwassen van borden na de maaltijd, en natuurlijk alles ertussenin. Dit maakt het werken bij Lunchroom Markant zo afwisselend.

Leerwerktrajecten
Lunchroom Markant biedt de mogelijkheid om een leerwerktraject Medewerker Bediening Horeca te volgen. Voor medewerkers van Bronlaak, maar ook voor geïnteresseerden van buitenaf, die hier het vak willen leren. Zo geeft Lunchroom Markant nog meer inhoud aan haar rol in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

 

 

Lunchroom Markant is gevestigd aan de Lepelstraat 2 in Sint Anthonis en is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur. Lunchroom Markant heeft ook een fijn terras buiten!