lunchroom Markant

Lunchroom Markant is onderdeel van Bronlaak; de medewerkers zijn bewoners van Bronlaak en dagopvangers uit de regio!
De Lunchroom is gevestigd in het dorp Sint Anthonis aan de Brink. Binnen dit werkgebied leren de medewerkers alles van het horeca vak; voeren dan ook alle werkzaamheden zo veel als mogelijk zelfstandig uit.

Wanneer je komt werken bij Markant worden allereerst de wensen besproken; wat kun je al en wat vind je leuk om te leren. We werken in een team van medewerkers waarin iedereen gelijk is maar niet iedereen elke taak uitvoert. Dit is afhankelijk van wat je kan maar ook van wat je wil leren. Wil je heel graag bakken en koken en niet in de bediening omdat je dat niet leuk lijkt, hoeft dat ook helemaal niet. Zo is er aanbod voor elk niveau en elke wens.

Taken die binnen de lunchroom komen kijken zijn onder andere; voorbereidingen voor de lunch, de afwas, de was, de toiletten schoonmaken, gerechten bereiden maar ook de stoep onkruid vrij maken of de post uithalen. Kortom; heel gevarieerd werk met veel mogelijkheden.

Elke dag starten de medewerkers van lunchroom Markant om 9.00 en openen we gezamenlijk de dag. We kijken dan naar de planning van de dag; wie gaat er boodschappen doen, wie mag de lunchroom poetsen, wie de toiletten. Zijn er reserveringen of bijzonderheden? Dan gaan we aan de slag.

Iedereen pakt zijn/haar taak op, als iedereen daarmee klaar is, hebben we een kop koffie of thee verdient. Daarna gaan we verder met de voorbereidingen voor de lunch of we bakken taarten of koekjes, net wat er nodig is. We hebben altijd 3 soorten taart voor onze klanten en altijd een zelfgemaakt koekje bij de koffie.
We zorgen dat we startklaar staan voor de lunch, zodat de mensen zonder al te lang te wachten kunnen genieten van al het lekkers wat we verkopen in de lunchroom.

Voor de middag is er iemand in de lunchroom; neemt de bestelling op, serveert de drankjes en het eten uit en zorgt dat de lunchroom netjes blijft. Na de middag is dit iemand anders. Bij drukte helpen we elkaar, we werken echt als een team.
Iemand doet de was; vouwt de was, zet het machine weer aan met de volgende was, hangt de was op en strijkt zodat het weer netjes in de kast ligt.
Een ander doet de afwas; spoelt de vaat voor, zet het in de machine, droogt het af, sorteert het op de afruimkar wat naar de lunchroom of naar de keuken mag. In de afwaskeuken sta je nooit uren aan één stuk, dit wordt afgewisseld met keukenwerkzaamheden of de was.
Na de middag staat een ander in de lunchroom en een ander in de keuken/afwaskeuken. Hier hebben we een schema voor, we kijken hier samen naar in de ochtend. Bij afwezigheid wordt er geschoven of geruild.

De meeste werkzaamheden en zeker alle gerechten worden stap voor stap uitgelegd met behulp van foto’s. Hierop worden de handelingen en ingrediënten visueel gemaakt.

Het is mogelijk om een leerwerktraject bij Markant te volgen; hierin leer je stap voor stap de bekwaamheden voor het horeca vak en is er e.v.t. zelfs mogelijkheid tot uitstroom naar regulier werk.

Lunchroom Markant is gevestigd aan de Lepelstraat 2 in Sint Anthonis en is van maandag t/m donderdag geopend van 10.00 – 16.00 uur.