Technische dienst Bronlaak

Het werkgebied Technische Dienst Bronlaak (TD) is voortgekomen uit de klussendienst/houtwerkplaats van Bronlaak. De TD Bronlaak voert allerhande klussen uit op het terrein en binnen de woonhuizen van Bronlaak. Daarnaast worden er houten producten gemaakt.

Het uitgangspunt van dit werkgebied is om onderhoud op het terrein zo veel mogelijk in eigen beheer uit te voeren en daarmee bewoners een zinvol werk aan te bieden waar zij voldoening uit kunnen halen. Wij streven er naar om, waar mogelijk, de bewoners ook zelfstandig op pad te sturen om een klus te doen op het terrein.
Bewoners worden zo veel mogelijk meegenomen in het gehele proces. Van het beoordelen van de klus, het plannen van de handelingen, het uitzoeken en aanschaffen van de juiste materialen en gereedschappen tot het uitvoering. Hierbij wordt rekening gehouden met wat zij individueel aan kunnen en willen leren.

Er worden hele uiteenlopende klussen gedaan op het terrein van Bronlaak en de buitenhuizen in Sint Anthonis. Zo maken wij schuttingen, repareren binnen onze mogelijkheden wat stuk is, voeren controles uit, vervangen lampen en doen ook kleine interne verhuizingen. Daarnaast maken wij, voor Winkel Bronlaak en op bestelling door derden, houten producten zoals vogelnestkastjes, insectenhotels en zelfs een meubelstuk op maat of een picknickbank. Op deze manier proberen wij naast de afwisselende klussen op het terrein ook altijd een continuïteit aan werkaanbod te behouden die aansluit bij de interesse en kunde van de bewoners.

In de vormgeving van onze houten producten streven wij naar een organische vormgeving en het gebruik van natuurvriendelijke materialen. Voor onze leveringen maken wij zo veel mogelijk gebruik van locale leveranciers zodat onze bewoners ook mee kunnen om onderdelen en materialen in te kopen. Hierdoor blijven bewoners ook maatschappelijk betrokken.

TD Bronlaak is een werkgebied voor mensen die van techniek houden, die graag praktisch bezig zijn en die graag zelfstandig werkzaamheden uit voeren. Er is een zekere mate van zelfstandigheid en mobiliteit voor vereist.

Binnen TD Bronlaak is het tevens mogelijk om een gericht leerwerktraject te volgen en vaktechnische vaardigheden en/of werknemersvaardigheden te leren. Daarnaast bieden wij regelmatig stageplaatsen aan voor leerlingen die een MBO vakopleiding in de zorg volgen.