de Foyer

Het werkgebied de Foyer is een facilitair werkgebied midden op het terrein van Bronlaak. De Foyer is gevestigd in het Pinksterhuis. Hier wordt therapie gegeven, bevindt zich een bibliotheek en er wordt dagelijks koffie gedronken en geluncht door de bewoners van Bronlaak. In de Pinksterzaal (theaterzaal in het Pinksterhuis) vinden regelmatig voorstellingen plaats. De Foyer maakt dit allemaal mogelijk en is daarom het middelpunt van de woonwerkgemeenschap Bronlaak.

foyer 1    Voyer 03 LR

Pinksterhuis
Alle medewerkers en bewoners van Bronlaak beginnen hun werkdag met de dagopening in de Pinksterzaal.  Ook vinden hier de hele dag door verschillende therapieën plaats. Aan de medewerkers van de Foyer de taak om zich voor al deze mensen dienstbaar op te stellen.

Koffie en lunch pauze
Iedere dag zorgen de medewerkers van Foyer ervoor dat de tafels netjes gedekt zijn en de koffie en thee klaar staat voor de verschillende koffiepauzes. Ook zorgen ze voor de vele cursisten, die cursus en therapie komen volgen, in het pinksterhuis. ’s Middags wordt er in de Foyer warm gegeten door een vijftigtal bewoners.

Schoonmaken
Na de pauze worden de tafels afgeruimd, de afwas wordt gedaan en  word er schoongemaakt. Al het schoonmaakwerk wordt op de Foyer zelf gedaan. Wekelijks komt alles aan bod, de ramen, de stoelen, de tafels, de matten, de servieskast, alles in en rondom de afwaskeuken, alle tegels worden gesopt en dagelijks wordt de vloer gewist en gedweild.

Afwas
In de afwaskeuken wordt alle afwas gedaan: de afwas van de woonhuizen, alle eetcontainers en alle roestvrij stalen schalen, dieetbakjes, dekseltjes en heel veel bestek. Ook alle afwas uit de keuken wordt in de afwaskeuken van de Foyer gedaan.

bibliotheek

Bibliotheek en exposities
De bronlaakbibliotheek in de Foyer is in het beheer van een bewoner. Hier kunnen medewerkers en bewoners boeken lenen. In de Foyer is altijd een expositie te bezichtigen die iedere twee maanden wordt gewisseld.

Samenwerking
Het werkgebied de Foyer werkt samen met het werkgebied de Halm; begeleiders en bewoners werken vaak in beide werkgebieden.

Vaardigheden
De Foyer biedt werk op ieders niveau. Van alle medewerkers en begeleiders van de Foyer wordt dienstbaarheid en gastvrijheid gevraagd. Ook flexibiliteit is belangrijk voor het werk in de Foyer, want wandelaars en cursisten zijn welkom voor een onaangekondigd kopje koffie. Maar het belangrijkste is dat je tegen de werkdruk kunt, want op de Foyer wordt iedere dag heel veel werk verzet.