de Halm

Werken in de Halm betekent rekenen, tellen en lezen. Daarnaast ontvangen ze de bakker en andere leveranciers, en kom je op alle werkgebieden, kantoren en woonhuizen om de boodschappen af te leveren. Heel Bronlaak is afhankelijk van het werk dat wordt verricht in de Halm.

halm 2

 

Boodschappen
De Halm levert boodschappen aan alle werkgebieden, kantoren en woonhuizen op Bronlaak. Door middel van bestellijsten, waarmee: voeding, kantoor artikelen, verzorgingsartikelen en schoonmaakmiddelen kunnen worden besteld. Aan de hand van de bestellijsten, worden alle boodschappen bij elkaar gezocht en er wordt geteld hoeveel artikelen er nodig zijn. Daarna wordt alles gescand en doorberekend. Ook dit wordt door bewoners van Bronlaak uitgevoerd.

Bezorgen
Daarna worden al deze boodschappen bezorgd bij de woonhuizen, werkgebieden en kantoren. Dit wordt gedaan met een electro-kar, lekker buiten en het ideale moment voor een praatje met je klanten.

Bestellen
Wanneer alle bestellingen zijn rondgebracht moet de voorraad van de Halm weer worden aangevuld. De Halm wordt voornamelijk bevoorraad door externe partijen. De producten zijn grotendeels biologische producten en waar mogelijk zelfs biologisch-dynamisch.

Samenwerking Keuken en Foyer
Ook helpen de medewerkers van de Halm de medewerkers van de keuken met de uitgifte van de maaltijden aan de huizen. De Halm is alleen in de ochtend open, alle bewoners die in de ochtend in het werkgebied de Halm werken, werken ’s middags in de Foyer.

Vaardigheden
Wanneer je op de Halm werkt is zorgvuldigheid belangrijk, ook moet je een beetje kunnen lezen. Als je je vaardigheden in het lezen wil onderhouden, is de Halm het aangewezen werkgebied. Daarnaast leer je om te gaan met apparatuur zoals de electro-kar en het kassasysteem.