weverij

De Weverij is een warm en omhullend werkgebied waar zinvol, vakgericht werk wordt verricht. In dit kleurrijke werkgebied worden allerlei soorten technieken toegepast om textiel te maken en te verwerken. Er wordt gebreid, gehaakt en natuurlijk geweven. Binnen de bescherming van de Weverij kan iedereen zich op zijn eigen niveau ontwikkelen.

Weven
Op de Weverij wordt natuurlijk geweven. Aan grote weefgetouwen werken de medewerkers van de Weverij aan kleurrijke lappen textiel. Hier worden theedoeken, tafellopers en placemats van gemaakt. Ook maken ze vloerkleden. Van de zelf geweven stof worden ook zakjes vervaardigd. Die geweven zakjes worden verkocht aan andere werkgebieden, die hier hun eigen producten in presenteren.

Andere producten
Maar er worden veel meer producten gemaakt zoals: knuffels, vrolijke muziekdoosjes met trekkoorden en kleurrijke stokpaarden. Ze maken ook bloemen van vilt en linten voor key-koorden in alle kleuren van de regenboog. Op bestelling kunnen slingers met een tekst worden gemaakt.

Sirius
De Weverij is samen met de Triton (kaarsenmakerij) de Sirius. Dit is een van de oudste werkgebieden van Bronlaak. De Sirius is een omhullende werkplaats waarin veiligheid erg belangrijk is, dit zie je terug in zowel de Triton als de Weverij.

Ontwikkeling
Handwerken is een uitdaging voor je fijne motoriek. Wanneer je op de Weverij werkt, oefen je dit dan ook veel. Ook creativiteit is een belangrijk onderdeel. De Weverij geeft de vrijheid om deze creativiteit te ontwikkelen en uit te bouwen. In de Weverij kunnen de medewerkers zich heel langzaam ontplooien zonder dat de veiligheid verdwijnt. Door eens een andere kleur draad te gebruiken of een totaal andere techniek. Er zijn enorm veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Van het leren een draad door de naald te steken, tot aan het omgaan met de naaimachine.

Sociale aspecten
Op de Weverij wordt er aangestuurd op het steunen van elkaar, het motiveren en waarderen van elkaar en het helpen waar nodig. Dit is voor de medewerkers van de Weverij heel belangrijk. Dit versterkt de trots die de medewerkers hebben voor hun product.