De Corisberg

Hoeve

De Corisberg is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap. Mensen met een verstandelijke beperking vinden hier een veilige, vertrouwde woonomgeving en een zinvolle werkplek. De Corisberg in Heerlen bestaat uit een boerderij, Hoeve Corisberg en vier woonhuizen. Verder is er nog een woonhuis in Kerkrade.

vila 129

Het initiatief ontstond door een groep ouders die een kleinschalige woon-werkgemeenschap voor hun kinderen zocht: een plek waar hun kinderen van een zinvolle dagbesteding kunnen genieten en een volwaardige plaats in de samenleving zullen verwerven. De gemeente Heerlen had de hoeve en het groene gebied eromheen net bestempeld tot ecologische zone en was blij met het idee van de ouders. Zo werd in 2000 een eerste start gemaakt. Nu is De Corisberg onderdeel van DeSeizoenen.

SONY DSC

DeSeizoenen biedt zorg aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking op zeven locaties in het Oosten en Zuiden van Nederland. Wij werken vanuit een antroposofische inspiratie. Dat betekent dat we uitgaan van de gezonde kant van het individu en ons richten op diens mogelijkheden, talenten en wensen.