ambulante hulp

Heb je behoefte aan ondersteuning of begeleiding in je eigen vertrouwde omgeving? Dan kun je een beroep doen op de ambulante dienstverlening van DeSeizoenen. We hebben verschillende vormen van ondersteuning en begeleiding. Samen met jou en je familie kijken we welke vorm voor jou het beste is.

Training voor meer zelfstandigheid
Ben je een thuiswonende volwassene en wil jij je sociale vaardigheden verbeteren, of wil je leren reizen met het openbaar vervoer, leren omgaan met geld en bankzaken, meer structuur aan je dag geven of je vrije tijd goed leren besteden? Dan kan DeSeizoenen je helpen met trainingen.

Woonbegeleiding
Ben je een zelfstandig wonende volwassene en wil je bijvoorbeeld je geldzaken beter leren regelen, je huishouden beter op orde leren krijgen of je vrije tijd anders leren besteden? Dan kun je gebruikmaken van Woonbegeleiding. De ambulant begeleider komt meestal enkele uren per week langs. De begeleiding is er altijd op gericht je zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Praktische ondersteuning voor het gezin
Iemand met een beperking vraagt extra zorg en aandacht van de andere gezinsleden. Praktische gezinsondersteuning kan hier helpen. Bijvoorbeeld bij dagelijks terugkerende verzorgingsmomenten als het opstaan, naar bed gaan of rondom de maaltijden. Of in de vorm van begeleiding bij activiteiten in de vrije tijd, zoals wandelen, zwemmen, knutselen of spelen. Ook kan een beroep worden gedaan op een gespecialiseerde oppas. En soms zijn de zorg en kennis van een ambulant verpleegkundige nodig.

Voor vragen en een oriënterend bezoek of aanmelding neem je contact op met een van onze consulenten cliëntenservice.

Susan van Wijchen, telefoonnummer: 0485 – 388 900 of via de mail: SvanWijchen@deseizoenen.org
Ciel Janzen, telefoonnummer: 0570 – 568 616 / 06 – 461 421 79 of via de mail: cjanzen@deseizoenen.org