werken en dagbesteding

Dagbesteding
De werkzaamheden op de boerderij vinden plaats op de Hoeve Corisberg. Dit is een monumentale carréboerderij, midden in het groen van de stad Heerlen. De Hoeve ligt in het Caumerbeekdal, een prachtig natuurgebied. Het is een biologisch-dynamische boerderij met een gemengde bedrijfsvoering. Er zijn koeien, lammeren, kippen en een tuinderij. Ook wordt aan weiland- en landschapsbeheer gedaan en vind je er een boomgaard met hoogstamfruit en een bessentuin.

Je kunt je in diverse werkzaamheden ontplooien en niet alleen agrarische activiteiten. Zo kun je ook werken in de winkel, bakkerij, catering, klussengroep of de houtwerkplaats. Iedere zorgvrager die voor het eerst komt werken mag een paar weken proeven van de  verschillende werkzaamheden, waarna het best passende werkgebied wordt gekozen. In iemand die bang is voor dieren schuilt misschien een geboren bakker, een ander past wellicht beter in de tuingroep.

Hoeve

Werk je op De Corisberg, dan maak je deel uit van een boerenbedrijf. De handen worden uit de mouwen gestoken. Je werkt vaak in de buitenlucht. Het resultaat van het werk is tastbaar. Je komt in contact met dieren, planten, voedselproductie en de aarde. Je ziet tevreden klanten met producten, waar jij aan gewerkt hebt de winkel verlaten. Dat is goed voor je innerlijke rust en je zelfvertrouwen. Het werk biedt je kansen persoonlijk te groeien en je verder te ontwikkelen.

werken op de tuin

De werkzaamheden op de boerderij kennen een regelmatig ritme. Ritme vormt een belangrijke basis voor gezondheid. Het ritme van de seizoenen ervaar je iedere dag aan den lijve op een boerderij.

Door het gezamenlijk vieren van de jaarfeesten beleef je ook het ritme van het jaar met meer bewustzijn.