rondleiding

Locatie Eindhoven ligt op de Genneper Parken, besloten tussen twee rivieren, de Dommel en de Tongelreep.

Gennep is de naam van een plaats waar twee rivieren in elkaar stromen. Dat is hier ook het geval, richting het centrum van de stad stromen Dommel en Tongelreep in elkaar en gaan enkel als Dommel verder.

Het landgoed is bezaaid met prachtige wandel paden, die de bezoeker op steeds weer verrassende plekjes brengen. We spreken hier van een echt beekdal landschap, volledig authentiek gebleven, omdat het nooit verkaveld is geweest.

De Genneperweg zelf was van oudsher de verbindingsweg van Eindhoven met Waalre. Nu is hij afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en enkel per fiets of te voet begaanbaar.

Behalve het agrarische landgoed, bevat het Genneper park nog drie andere delen, te weten; het stadswandelpark, het landschapspark en het bekende sportpark. Met name in het agrarische park (Landgoed Gennep) en het landschapspark, wordt veel gedaan aan natuureducatie. Jaarlijks vinden zo’n 2500 kinderen (vaak in schoolverband) de weg naar dit mooie natuurgebied en trekken onder leiding van een gids het gebied in.

Het Genneper park is absoluut dé groene long van Eindhoven.