werken en dagbesteding

Werken bij Elivagar

In onze visie is een heel belangrijke plaats ingeruimd voor werk. Ons uitgangspunt is dat we onze cliënten werk aanbieden dat er toe doet.

De jongeren van de locatie in Horn gaan in de ochtend zelfstandig naar hun werk op Hoeve Twente aan de Heide in Heythuysen. Hier probeert men in het ritme te komen van een werkzaam leven. Er wordt getuinierd, gesleuteld aan machines of er worden spulletjes gemaakt die men verkoopt. Belangrijk binnen dit werkgebied is dat je er bent. Door middel van de Invra-methodiek proberen we te ontdekken waar iemands talenten liggen zodat deze ontplooid kunnen worden.
Het verkooppunt voor de verschillende producten is een aparte ruimte die gemaakt is door de jongeren en waarin zij zelf verantwoordelijk zijn voor indeling, aanvulling en verkoop van producten.

In Heythuysen vindt men ons creatief- ambachtelijk werkgebied De Koppeling. Hier wordt o.a. gevilt, geweven, aan hout bewerking gedaan en er worden kaarsen gemaakt. Doel is deze producten te verkopen door middel van kerst- en cadeaupakketten.

Aan de Elisabetsdreef in Haelen, in het prachtige Leudal, exploiteren we een biologische moestuin en snijbloementuin. De groenten en bloemen worden deels verkocht via een verkooppunt aan de weg, en deels worden de eigen woningen voorzien van heerlijke verse biologische producten. Ook verrichten we onderhoud aan de bossen voor Staatsbosbeheer.

Voor alle cliënten van Elivagar geldt dat werken heilzaam en gezond makend is. Vandaar dat iedere bewoner werk verricht en dan vooral werk dat er toe doet.
_DSC2082