Heb jij een zorghart?

Heb jij een zorghart?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Denk jij graag in mogelijkheden in plaats van in beperkingen?

In Nederland zijn verschillende zorgorganisaties die werken vanuit een antroposofische mensvisie. DeSeizoenen is zo’n organisatie. Kenmerkend in deze visie zijn de gelijkwaardigheid tussen begeleider en cliënt en de ontwikkeling van ieder individu.

Accent op mogelijkheden in plaats van beperkingen
In de antroposofische gezondheidszorg richten we ons vooral op wat goed gaat en op het versterken van initiatiefkracht. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen. Niet alleen als het gaat om onze cliënten, maar ook als het gaat om de ontwikkeling van onze medewerkers.

Een extra perspectief
Medewerkers van DeSeizoenen zijn regulier opgeleid, maar hebben zich daarnaast verdiept in de antroposofische visie op mens en gezondheid. Ze beschikken dus over een extra perspectief. Antroposofische gezondheidszorg is wat betreft diagnose en therapie een verruiming van de reguliere geneeskunde. Door met een holistische blik waar te nemen, ontstaan nieuwe inzichten.

Een ‘luisterende’ houding
Antroposofische organisaties gaan verder dan het alleen het zorgen voor iemands fysieke en psychische welzijn. Het gaat om het vinden en benutten van ontwikkelingsmogelijkheden. Daarvoor zijn een goede sfeer, het mogen zijn wie je bent, het aandacht hebben voor elkaar en het voelen dat je van waarde bent belangrijke voorwaarden. Voor zowel cliënt als medewerker! Een ‘luisterende’ houding is voor medewerkers van antroposofische organisaties essentieel.

We zijn altijd op zoek naar mensen met een zorghart!
Voel je je aangesproken door deze visie? Wij zijn altijd op zoek naar goede begeleiders! Ook als je nu niet in de zorg werkt, maar wel een zorghart hebt en graag wilt bij- of omscholen maken we graag kennis met jou.

Kijk op onze website of onze Facebookpagina voor meer informatie over wie we zijn. Ook vind je daar onze vacatures. Een open sollicitatie is ook altijd welkom! Neem dan contact op met de afdeling Mens & Organisatie van DeSeizoenen.

DeSeizoenen
www.deseizoenen.org | www.facebook.com/seizoenen
DeSeizoenen heeft locaties in Heerlen (de Corisberg), Roggel (Elivagar), Eindhoven, Oploo (Bronlaak), Loenen/Zutphen (Verdandi) en Olst (Overkempe).