Een kijkje achter de schermen bij De Wasserij van Overkempe

Op de Wasserij werken we met 7 dames en 1 heer. De was doen voor, ondertussen zes woningen, met in totaal 46 bewoners, de werkplaatsen en het management. De was wordt gebracht door bewoners, die werken bij de groep logistiek van de werkplaats Meander. Zij brengen 5 dagen in de week de vuile was binnen en nemen de schone was voor de werkplaatsen en het management weer mee.

Binnen de wasserij heeft iedereen zijn eigen taak. Als begeleiders sorteren we de vuile was en zetten we de wasmachines aan. De rest van het was proces wordt gedaan door de bewoners zelf. De dames bedienen de drogers, vouwen de was en sorteren de was per groep. Om het sorteer proces goed te laten verlopen, hebben we een eigen labelprinter en merken we alle persoonlijke kleding van de bewoners, waar we de was voor doen. Waar nodig wordt er gestreken. De heer des huizes verzorgd de catering en helpt bij het sorteren van de was. Aan het einde van de middag brengen we de schone en gesorteerde was weer naar de woningen terug.

Naast dat we een professionele werkplaats zijn en hard moeten werken om grote bult was wekelijks weg te werken, is er altijd tijd en ruimte voor gezelligheid, kletspraatjes en vooral veel humor. Wat wil je ook met 7 kwebbeltantes. Daarnaast organiseren we regelmatig (niet) was gerelateerde activiteiten om het werken leuk te houden. Onlangs is iedereen geslaagd voor zijn of haar vouw diploma en hebben we uitgebreid genoten van de foute kersttruien lunch.

Bij de wasserij dromen we groot. Ooit hopen we uit te kunnen bereiden als wasserij zijnde. Zodat we voldoende ruimte en capaciteit hebben om voor alle bewoners op het terrein de was te kunnen doen. Voor nu zit dat er niet in, maar wie niet droomt komt niet vooruit.