Succesvol Politiekcafé Overkempe

Nieuwe bezetting cliënten in de lokale cliëntenraad van Overkempe.

Afgelopen donderdag 19 november zijn de cliënten gekozen voor de lokale cliëntenraad van Overkempe.
Het was een hele goede en gezellige avond. Ambtenaar Zorg, Herman Engberink van de Gemeente Olst-Wijhe nam zijn tijdelijke functie als procesleider erg serieus.
De kandidaten werden voorgesteld en n.a.v. de vragen van dhr. Engberink kwam er een levendig gesprek op gang. Met ook veel vragen uit het publiek, cliënten van Overkempe hadden goede ideeën en opmerkingen. Het was zo informatief en gezellig dat de opzet van de avond, zonder overleg een beetje veranderde in een mooi groepsproces. Sommige bewoners die zich niet kandidaat hadden gesteld, werden door deze avond wel geprikkeld om extra na te denken of ze een volgende periode misschien ook wel in de cliëntenraad willen. Er is een mogelijkheid om stage te lopen en we hopen die aanvragen snel te krijgen.

clientencom
De avond werd geopend door Ronald van Aalten, Locatiemanager, en na de interviews en nieuws over de website, is de nieuwe clientencommssie een feit en officieel installeert door de Locatiemanager. Felicitaties en bloemen volgden. Sjef van Dalen, een van de vertegenwoordigers van de cliëntenraad, heeft ook de microfoon gepakt en de nieuwe leden van harte welkom geheten. Hij was onder de indruk van de vragen en antwoorden en kan niet wachten ze verder te ontmoeten. Na wat nootjes, stukjes kaas, sapjes en malt biertje, werd de eerste vergadering van de cliëntencommissie en de cliëntenraad afgesproken, en is de avond succesvol afgerond!