Medewerker Groen

In het kort
In het leerwerktraject Medewerker Groen leer je alles over het onderhouden en aanleggen van tuinen. Je leert hoe je een gazon onderhoudt, hoe je beplanting verzorgt en hoe je je materiaal schoonmaakt. Heb jij groene vingers en zie jij buitenwerken wel zitten? Dan is het leerwerktraject Medewerker Groen iets voor jou.

 

 

Opbouw van het traject
Het leerwerktraject bestaat uit 3 niveaus en vindt plaats op het werkgebied ’t Hof. Het traject is bovendien opgezet voor mensen die ‘anders leren’: je leert niet uit boeken maar leert alles wat je moet weten direct in de praktijk.

 

Niveau 1

Module Onkruid beheersing
Module Onderhoud beplanting deel 1
Module Onderhoud gazon deel 1
Module Algemene vaardigheden

Niveau 2
Module Aanleg groen
Module Onderhoud gebouwen
Module Onderhoud gazon deel 2
Module Bladruimen
Module Onderhoud gereedschap

Niveau 3
Module Ontwerpen tuinen en terrein indelen
Module Grondwerk
Module Bestrating
Module Verwerking dode materialen
Module Planten van beplanting
Module Besturen machines
Module Kennis van planten
Module Onderhoud beplanting deel 2
Module Zelfstandig onderhoud stukje tuin

Naast de modules worden er competenties ontwikkeld die alle werkgevers belangrijk vinden, zoals op tijd komen, het aan afspraken houden en zelfstandig kunnen werken. Deze worden gemeten met het competentie model INVRA, hierin worden jouw kwaliteiten vergeleken met de kwaliteiten die van je worden verwacht bij een werkgever. En zo kun je kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.
Klik hier voor meer informatie over INVRA.

Na het leerwerktraject
Wat kun je nu na het leerwerktraject? Doordat je hebt leren werken en daarnaast een vak hebt geleerd ben je weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt. Je vergroot je kansen op betaald en onbetaald werk rondom het onderhouden van tuinen en plantsoenen. Dit kan bij een gemeente, bij een hovenier, bij sportverenigingen.

Wil je meer leren over het vak van tuinder? Dan kun je na ons leerwerktraject met een voorsprong beginnen aan een MBO opleiding niveau 1 in deze richting.

Het leerwerktraject Medewerker Groen vindt plaats op Bronlaak.

Natasha van Dijk (Trajectbegeleider)
nvandijk@deseizoenen.org

Receptie Bronlaak
0485-388900