Medewerker Kaasmakerij

In het kort
Zou jij wel willen leren hoe biologisch-dynamische kaas wordt gemaakt en lijkt je het leuk om het hele productieproces te overzien en bij alle stappen betrokken te zijn? Ben je een “pietje precies” en houdt je van gestructureerd werk? Dan is het leerwerktraject Medewerker Kaasmakerij misschien wel iets voor jou.

In het leerwerktraject Medewerker Kaasmakerij leer je alle stappen van het maken van de kaas en je leert hygiënisch te werken. Ook leer je omgaan met de nodige apparatuur in de Kaasmakerij.

Het traject is opgezet voor mensen die ‘anders leren’: je leert niet uit boeken maar leert alles wat je moet weten direct in de praktijk.

Opbouw van het traject
Het traject is als volgt opgebouwd:

Deel 1 – Bereiding van de kaas
Module Wrongelbereiding
Module Vormen van kaas
Module Pekelen
Module Kaasrijping en opslag

Deel 2 – Omgaan met apparatuur en materialen
Module Melktransporttank
Module Kaastobbe
Module Koeltank
Module Kaaspers
Module Lucht-ontvochtiger
Module Air-conditioning

 

Naast de modules worden er competenties ontwikkeld die alle werkgevers belangrijk vinden, zoals op tijd komen, het aan afspraken houden en zelfstandig kunnen werken. Deze worden gemeten met het competentie model INVRA, hierin worden jouw kwaliteiten vergeleken met de kwaliteiten die van je worden verwacht bij een werkgever. En zo kun je kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.
Klik hier voor meer informatie over INVRA.

Na het leerwerktraject
Wat kun je nu na het leerwerktraject? Doordat je hebt leren werken en daarnaast een vak hebt geleerd, ben je weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt gekomen. Je vergroot je kansen om, betaald of onbetaald, aan het werk te kunnen in een kaasmakerij of in een bedrijf met een ander gestructureerd productieproces. Of je vindt een plaats in de voedingsmiddelenbranche.

Natasha van Dijk (Trajectbegeleider)
nvandijk@deseizoenen.org

Receptie Bronlaak
0485-388900